marți

25 ianuarie, 2022

Observatorul Sirian: Liderul Stat Islamic este mort. Pantagonul nu deține o confrimare din alte surse a informației

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

11 iulie, 2017

Organizația nonguvernamentală Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a anunțat marți că a confirmat, cu înalți responsabili ai Stat Islamic, moartea liderului grupării jihadiste, Abu Bakr al-Baghdadi (foto), scrie Aljazeera.

Pe de altă parte, Pentagonul a declarat că, deocamdată, nu deține alte informații care, coroborate cu informația OSDO, să confirme decesul lui Abu Bakr al-Baghdadi.

Un post de televiziune local, Al Sumaria, preluat de presa internațională, spune, de asemenea, că militanții Stat Islamic ar fi anunțat decesul liderului mişcării, Abu Bakr al-Baghdadi, și numirea unui alt comandat al grupării jihadiste.


Nu se știe cine anume i-a luat locul.

”Înalți responsabili ai SI prezenți în provincia (siriană) Deir az Zorau confirmat pentru OSDO moartea lui Abu Bakr al-Baghdadi, emirul Statului Islamic”, a declarat marți directorul OSDO, Rami Abdel Rahman.

”Am aflat astăzi, dar nu știm când și cum a murit”, a adăugat el.

Abdurrahman said Potrivit acestuia, Baghdadi „a fost prezent în estul provinciei of Deir az Zor”, în ultimele luni, dar este neclar dacă a murit în această zonă sau în altă parte.


Cea mai mare parte a provinciei Deir az Zor se află încă sub control SI, chiar dacă gruparea a pierdut teritorii largi, atât în Siria, cât și în Irak.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Informația privind moartea lui Baghdadi nu a fost confirmată nici de oficiali irakieni sau kurzi.

În ultimii ani au existat mai multe informații despre decesul acestuia, niciuna confirmată. În iunie, oficiali ruși susțineau că este foarte probabil să-l fi omorât pe Al-Baghdadi în cursul unei lovituri aeriene de la sfârșitul lunii mai.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

 ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium) va...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar:

rrr