joi

30 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

18 noiembrie, 2020

România se evidențiază, din nou, neplăcut în statisticile variate publicate de Eurostat, conducând detașat în clasamentul țărilor unde o parte din populație nu are o toaletă cu apă curentă în casă.

Cu procentajul imens pentru o țară care se vrea civilizată și intrată în rândul celor mai dezvoltate pe plan mondial (OCDE) de 24,2% consemnat în 2019, ne plasăm cu mult peste Bulgaria (13,7%), Lituania (10%) și Letonia (8,7%), ca să nu mai vorbim despre media UE, situată la doar 2%.

Prin contrast, ponderea locuințelor fără un sistem sanitar corespunzător cerințelor minime de igienă personală la nivel european a fost anul trecut aproape de zero în Suedia și extrem de redusă în Luxemburg, Malta, Olanda, Slovenia (fiecare cu 0,1%) și Germania (0,2%).


Pentru referință, merită subliniate și valorile pentru Ungaria (3,1%), Polonia (1,7%) și Cehia (0,4%).

Desigur, evoluția a fost una pozitivă în pe parcursul ultimilor ani în ceea ce ne privește dar eforturile au fost mult prea reduse în raport cu necesitățile de a face dotări sanitare.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Până la alți mari și importanți indicatori macroeconomici, gen PIB/locuitor, la ritmul în care am îmbunătățit până acum starea de lucruri din fiecare casă, va mai dura cel puțin 15 ani pentru ca, eventual, să ajungem să intrăm în Europa civilizată.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: