sâmbătă

20 aprilie, 2024

5 noiembrie, 2015

piedone primarO parte din dosarul penal privind incendiul de la Club Colectiv  a fost disjunsă și trimisă la DNA pentru că vizează suspiciunea de abuz în serviciu legată de eliberarea autorizării de funcționare, susține Mediafax, citând surse judiciare. Sunt vizați fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, și funcționarii din instituție implicați în procesul de eliberare a autorizației.

Dosarul ar fi fost deja înregistrat Secția 1 a DNA.

Potrivit informațiilor confirmate și de fostul edil, Club Colectiv nu deținea aviz de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență.


Cristian Popescu Piedone justifică acest lucru printr-o hotărâre a Consiliului Local de la Sectorul 4 care simplifica procedurile pentru autorizarea funcționării unei firme eliminând obligativitatea existenței unui avizului de la pompieri.

Avizul este impus însă prin alte reglementări ce primează, precum Legea privind apărarea împotriva incendiilor.

Cristian Popescu Piedone și-a depus mandatul de primar miercuri, la cinci zile după incendiul de la Club Colectiv din cauza căruia au murit până acum 32 de persoane.

El își încheie astfel mandatul obținut la alegerile locale din 2012 cu peste 70% din voturi.


Edilul a fost prima țintă a acuzelor societății civile în cazul tragediei de la Colectiv, după ce s-a aflat că localul a fost verificat cu 10 zile înainte de incendiu de inspectori ai Primăriei care nu au constatat neregulile legate de riscul privind incendiul, ci au dat o amendă de 1.000 de lei pentru că personalul nu era calificat.

Potrivit Legii administrației publice locale, trebuie organizate noi alegeri în cel mult 90 de zile de la vacantare.

Demisia a fost anunțată printr-un comunicat postat pe site-ul Primăriei.

S-a încheiat cercetarea la fața locului

Partea principală a dosarului rămâne la Parchetul General, cu acuzația de ucidere și vătămare corporală din culpă.

După finalizarea cercetării la fața locului, Poliția Capitalei va restitui familiilor victimelor bunurile găsite în club:

„În incinta clubului au fost identificate și ridicate obiecte personale, de vestimentație, chei, telefoane mobile, acte ce aparțin victimelor ce s-au aflat în interior în seara de 30 octombrie 2015. Începând cu data de 5 noiembrie 2015, ora 13,00, Poliția Capitalei este în măsură să asigure restituirea acestor bunuri către deținătorii legali sau aparținătorii acestora”, se arată în comunicatul Parchetului.

Pentru aceste persoane, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București pune la dispoziție linia telefonică 021/313.12.26, operabilă de luni până duminică, în intervalul orar 08.00 – 22.00, până la restituirea tuturor bunurilor.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: