luni

8 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

17 octombrie, 2014

Societatea Naţională Nuclearelectrica SA a semnat, vineri, cu reprezentanţi ai China General Nuclear Power Corporation scrisoarea de intenţie pentru realizarea proiectului Unităţilor 3 şi 4 de la Cernavodă.

China General Nuclear Power Corporation are în acest moment calitatea de „Investitor Selectat” pentru dezvoltzarea centralei nuclear-electrice de la Cernavodă.

Potrivit unui comunicat al SNN, selecţia investitorului a avut în vedere analiza Documentaţiei de Intenţie şi a urmat etapei de calificare, finalizată în data de 9 septembrie 2014. China General Nuclear Power Corporation a fost singura companie care a depus Documentaţia de Calificare.


“Conform calendarului actualizat, următoarele etape ale procesului de selecţie sunt: negocierea şi semnarea Memorandumului de Înţelegere privind implementarea în comun a Proiectului şi negocierea Actului Constitutiv şi Acordului Investitorilor ale noii Companii de proiect.

Memorandumul de Înţelegere privind implementarea în comun a Proiectului va fi supus aprobării AGA SNN”, anunţă comunicatul.

Strategia de dezvoltare a centralei de la Cernavodă prevede înfiinţarea unei companii de proiect, de tip joint-venture, în care investitorul selectat va deţine cel puţin 51% din acţiuni.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Multe din țările Uniunii Europene s-au angajat într-o goană nebună pentru achiziția de gaze naturale lichefiate (LNG), ca substitut al gazelor rusești, pregătindu-se pentru întreruperea livrărilor de către

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: