luni

22 iulie, 2024

17 octombrie, 2014

Societatea Naţională Nuclearelectrica SA a semnat, vineri, cu reprezentanţi ai China General Nuclear Power Corporation scrisoarea de intenţie pentru realizarea proiectului Unităţilor 3 şi 4 de la Cernavodă.

China General Nuclear Power Corporation are în acest moment calitatea de „Investitor Selectat” pentru dezvoltzarea centralei nuclear-electrice de la Cernavodă.

Potrivit unui comunicat al SNN, selecţia investitorului a avut în vedere analiza Documentaţiei de Intenţie şi a urmat etapei de calificare, finalizată în data de 9 septembrie 2014. China General Nuclear Power Corporation a fost singura companie care a depus Documentaţia de Calificare.


“Conform calendarului actualizat, următoarele etape ale procesului de selecţie sunt: negocierea şi semnarea Memorandumului de Înţelegere privind implementarea în comun a Proiectului şi negocierea Actului Constitutiv şi Acordului Investitorilor ale noii Companii de proiect.

Memorandumul de Înţelegere privind implementarea în comun a Proiectului va fi supus aprobării AGA SNN”, anunţă comunicatul.

Strategia de dezvoltare a centralei de la Cernavodă prevede înfiinţarea unei companii de proiect, de tip joint-venture, în care investitorul selectat va deţine cel puţin 51% din acţiuni.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Sâmbătă seară ne-a trecut tuturor – nu numai lui Donald

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: