joi

8 decembrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

28 noiembrie, 2017

Consiliul de administrație al Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a decis ca noul director general al  companiei care operează piața omonimă să fie Adrian Tănase, director de investiții al NN Pensii, și care a avut sub management circa 14 miliarde de lei la firma de administrare de fonduri de investiții NN, potrivit surselor din piață.

Alegerea lui Adrian Tănase ar concilia cele două curente de opinii ale acţionarilor Bursei, cel al brokerilor mici, independenţi  şi cel al aşa numitului grup al băncilor, dispută care l-a prins la mijloc pe fostul director general, polonezul Ludwik Sobolewski.

Administratorii BVB nu i-au prelungit, astă vară, mandatul lui Ludwik Sobolewski, în ciuda unor anumite succese, precum listarea a două mari companii private, (DIGI Communications – DIGI şi Medlife – M). Ludwik Sobolewski a încercat să replice, la Bucureşti, succcesul pe care l-a avut cu dezvoltarea Bursei din Varşovia şi a declanşat unui amplu proces de modernizare a pieţei.


Nu a fost atins principalul obiectiv al fostului director al BVB, promovarea bursei la categoria de piaţă emergentă, mai ales din cauza deciziei guvernamentale de amânare a listării Hidroelectrica.

Adrian Tănase (FOTO), noul director general al BVB, va fi însărcinat cu același obiectiv.

„Într-un context sensibil al României, caracterizat de scăderea investiţiilor străine cauzată de impredictibilitatea politicilor fiscale, de imaginea suferindă a ţării pe plan extern, atât la Bruxelles, cât şi la Washington, piaţa de capital din România primeşte o veste bună, numirea lui Adrian Tănase în poziţia de director general al Bursei de Valori Bucureşti”, potrivit unui comunicat al Investors Club, unul din cluburile a căror înfiinţare a fost încurajată de campania de atragere de investitori declanșată sub conducerea lui Ludwik Sobolweski.

Investors Club amintește de complexul de provocări cu care se va confrunta Adrian Tănase: „planul pe termen lung al BVB, problemele economice din această perioadă, rezultatul implementărilor directivelor UE de anul viitor, colaborarea tot mai intensă cu mediul de business, respectarea Codului de Guvernanţă Corporativă al BVB, programele de cultura investiţională”.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

În timp ce România negociază cu Austria  – prin vizita ministrului Bode la Viena  –  un vot favorabil pe 8 decembrie pentru primirea în spațiul Schengen, nici compania

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: