duminică

7 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

16 mai, 2011

Guvernul s-a angajat în negocierile cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) că va desfiinţa în vara acestui an peste 7.000 de posturi din societăţile feroviare, companiile energetice şi Poşta Română şi că va reduce costurile de funcţionare ale acestora prin renegocierea contractelor aflate în derulare, relatează Mediafax.

Cele mai multe posturi, aproape 6.000, vor fi eliminate de la Căile Ferate, potrivit noii scrisori de intenţie cu FMI, citate de mediafax.ro.

De asemenea, până la finalul lunii august subvenţiile centralizate pentru încălzire vor fi reorientate doar pentru persoanele cu venituri reduse.


Şi legislaţia muncii va mai suferi modificări, la solicitarea Comisiei Europene., care cere Guvernului să suplimenteze cu o lună perioada în care angajaţii care lucrează peste durata normală a timpului de muncă beneficiază de ore libere, de la 60 zile la 90 zile calendaristice, şi să extindă cazurile în care pot fi încheiate contracte de muncă pe durată determinată.

Modificările vor fi introduse până în toamna acestui an, relevă Memorandumul de Înţelegere convenit de guvern cu Comisia Europeană în urma misiunii din aprilie-mai, obţinut de Mediafax.

”Se va lărgi categoria de situaţii în care pot fi folosite contracte de muncă pe durată determinată, asigurându-se că aceasta nu va creşte segmentarea pieţei muncii. În acelaşi timp, legislaţia privind protecţia angajaţilor va fi adaptată la principiile flexicurităţii”, se arată în document.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Multe din țările Uniunii Europene s-au angajat într-o goană nebună pentru achiziția de gaze naturale lichefiate (LNG), ca substitut al gazelor rusești, pregătindu-se pentru întreruperea livrărilor de către

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: