duminică

26 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

21 octombrie, 2021

Biroul Executiv al PNL a decis joi, să meargă la consultările de la Cotroceni cu propunerea ca Nicolae Ciucă să fie prim-ministru. Decizia a fost luată într-o ședință de doar câteva minute. De asemenea, PNL va susține la Cotroceni varianta guvernului minoritar PNL – UDMR, fără USR.

Liderii PNL s-au întâlnit miercuri seara la Vila Lac cu președintele Klaus Iohannis și au discutat mai multe variante pentru nominalizarea candidatului PNL pentru postul de premier.

Conducerea PNL stabilise în urmă cu 2 săptămâni că președintele partidului trebuie să fie prim-ministru al unui guvern format ”în jurul PNL”, variantă susținută inclusiv după ce Parlamentul a respins prin vor învestirea guvernului Cioloș.


Dorința PNL, de fapt dorința președintelui Iohannis, de a forma un guvern minoritar împreună cu UDMR se poate concretiza numai cu ajutorul și cu colaborarea parlamentară a PSD.

Partidul condus de Marcel Ciolacu pare că acceptă deja colaborarea ”informală” cu PNL. Iniţial, PSD dorea să susțină la Cotroceni varianta alegerilor anticipate, cu învestirea unui guvern de tehnocraţi care să pregătească aceste alegeri. Miercuri, Marcel Ciolacu spunea că soluția unui guvern minoritar nu poate asigura stabilitate.

Joi, PSD a anunțat că va lua o decizie după discuțiile cu Klaus Iohannis.

Nicolae Ciucă a fost prim-ministru interimar după căderea guvernului Orban.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Nicolae-Ionel Ciucă, militarul român cu cel mai înalt rang de conducere, a părăsit în octombrie 2019 postul de Șef al Statului Major al Armatei și a trecut în rezervă, pentru a putea prelua mandatul de ministru al Apărării.

Nicolae Ciucă (54 de ani) este membru PNL, înscris în partid în octombrie 2020 și a deschis lista de candidați a PNL Dolj la Senat.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: