luni

16 mai, 2022

NASA și NOKIA instalează o rețea 4G pe Lună

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

19 octombrie, 2020

Pentru a-și atinge obiectivul fixat pentru anul 2028 – acela de a crea o bază lunară care să poată susține prezența umană permanentă – NASA a alocat 370 de milioane de dolari pentru transferul de tehnologie pe Lună, în proiect fiind implicate peste 12 companii, anunță CNN.

Aceste inovații includ generarea de energie la distanță, înghețarea criogenică, robotica, aselenizare mai sigură și comunicații 4G.

NASA spune că tehnologia 4G ar putea oferi o comunicare mai fiabilă și la distanță mai mare decât comunicațiile radio, utilizate în prezent pe Lună. Ca și pe Pământ, rețeaua lunară 4G va fi în cele din urmă upgradată la 5G.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Compania Bell Labs deținută de Nokia a primit 14,1 milioane de dolari pentru a participa la proiect. Bell Labs, operată în trecut de AT&T, va lucra în parteneriat cu compania de inginerie a zborurilor spațiale Intuitive Machines pentru a construi rețeaua 4G lunară.

Rețeaua 4G va fi realizată special pentru a face față particularităților selenare: temperaturi extreme, radiații și vid. Bell Labsafirmă că astronauții vor putea utiliza wireless pentru transmisie de date, pentru controlul roverelor lunare, navigație în timp real (un sistem similar Google Maps) și streaming video la rezoluție înaltă.


Etichete: , , , ,

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Andrew Kenningham (foto), economist-şef pentru Europa la Capital Economics, explică într-un interviu pentru CursdeGuvernare cum va reseta războiul obiectivele şi strategiile de dezvoltare pe care UE le bătuse...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: