sâmbătă

27 aprilie, 2024

24 septembrie, 2012

”Sunt destul de sceptic că un asemenea proces de privatizare, indiferent de felul în care a fost condus şi modul cum a fost făcut auditul iniţial, are şanse de succes.Problema cea mare ţine în primul rând de felul cum a fost respectat memorandumul de privatizare al Oltchim, aprobat acum aproape o lună de Guvern, care spune că Oltchim se vinde la pachet cu datoriile către AVAS şi Electrica Furnizare. (…) Oltchim pare să fi fost cumpărat fără creanţe, care rămân în continuare în proprietatea statului, şi acesta este un prim semn de întrebare pe care îl avem faţă de chestiunea în discuţie. ” – a declarat luni fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu, într-o conferință de presă, referindu-se la privatizarea Oltchim.

”Dacă statul face convenţia creanţelor în acţiuni, dacă ar mai avea timp să facă convenţia în acţiuni, nu pot fi iniţiate litigii judiciare în vederea anulării acesteia.Şi asta pentru că, întâmplându-se aşa ceva, statul ar deţine 98% din Oltchim” – a explicat Ungureanu.

”Nu cred că se poate pune problema unei privatizări cu orice preţ a Oltchim. Specificul industrial al capacităţilor de producţie din cadrul combinatului, faptul că există nemumărate consecinţe probabile de ordin social la adresa zonei în care se află combinatul, e vorba de oraşul Râmnicu Vâlcea cu zona înconjurătoare, toate aceste chestiuni împiedică în opinia noastră o privatizare făcută cu orice preţ. Dimpotrivă, procesul de privatizare aici trebuia gândit foarte atent, popularizat ca ofertă de privatizare peste tot unde există investitori de talie capabili să ofere Oltchim o şansă economică viabilă şi populaţiei din zonă” – a spus fostul premier.


Ungureanu a mai spus că în următoarele zile va face o analiză, pe care o va prezenta public, pe toate marile privatizări care s-au făcut până acum în România: „Au fost făcute fără a se ţine cont de caracterul integrat al principalelor ramuri economice constituite înainte de 1989, altfel spus o privatizare făcută pe bucăţi, fără să existe o viziune. Suntem, din păcate, în continuare în aceeaşi situaţie”.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: