sâmbătă

25 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

7 septembrie, 2012

Fostul premier, șef al SIE și ministru de Externe, Mihai Răzvan Ungureanu și echipa sa de la Inițiativa Civică de Centru Dreapta (ICCD) au preluat conducerea partidului Forța Civică, în cadrul Convenției Naționale a acestei formațiuni politice, care a avut loc vineri.

Partidul Forța Civică a fost înființat în 2008, pe o platformă ideologică de dreapta, iar ICCD avea nevoie de un partid politic pentru ca membrii săi să poată candida la alegerile parlamentare, în cadrul unei alianțe de centru-dreapta, care ar urma să fie formată din PDL, Partidul Forța Civica, Partidul Noua Republică, PNȚCD și ONG-urile ICCD și Fundația Creștin Democrată.

MR Ungureanu a fost ales președinte al Partidului Forța Civică, din echipa sa de 14 vicepreședinți făcând parte printre alții, alături de fostul președinte și fondator al partidului, Adrian Iurașcu (ales prim-vicepreședinte): Dan Liga (fost parlamentar PDL), Gabriel Biriș (avocat, expert în fiscalitate), Ion Bazac (fost ministru PSD al Sănătății), Doru Mărieș (președintele Asociației 21 decembrie), Dan Cristian Popescu (fost lider al PNL sector 2), Marian Săniuță (fost deputat PSD), Adrian Semcu (fost președinte al PNL Prahova.


Conveția l-a mai ales pe Ștefan Pirpiliu (fost parlamentar PDL) în funcția de secretar general, doi secretari executivi (Despina Munteanu și Silviu Soare) și un trezorier (Sorin Pârcălabu).

”Nu ne dorim doar prosperitate, nu ne dorim doar demnitate, deși știm foarte bine că demnitatea fiecaruia se reflectă în demnitatea întregii comunităti, nu dorim doar cinste, știind că cinstea fiecăruia garantează cinstea întregii comunităti, dorim să putem schimba prezentul în așa încât să avem cu toții viitor, să nu mai fim o generație de sacrificiu sș nici copii noștri și nepotii nostri să nu mai fie vreodată sacrificați pe altarul unor interese care nu sunt ale lor” – a spus MR Ungureanu în cuvântul său.

Partidul și-a adus modificări la statul și regulamentul de funcționare și a adoptat o rezoluție de aderare la Partidul Popular European.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Partidul Forța Civică (PFC) fa face parte, probabil, din alianța forțelor de dreapta care s-ar putea numi – după cum a anunțat Adrian Pavelescu, ”România dreaptă”.


De remarcat absența invitaților de la PDL și Partidul Noua Republică, în timp ce printre participanți s-au numărat reprezentanți ai ambasadelor unor state europene și din partea republicii Moldova.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: