miercuri

6 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

5 octombrie, 2020

Motorul rus de căutare Yandex va deveni disponibil pe smartphone-urile care folosesc sistemul de operare Android în ultimul trimestru din 2020, alături de Google și alte două motoare, transmite news.ro.

Yandex este companie rusească de tehnologie care dezvoltă produse și servicii folosind machine learning. Compania s-a lansat în urmă cu 22 ani ca un motor de căutare web, iar acum este un grup internațional de companii care oferă circa 90 de servicii în domeniul Big Data și Machine Learning. Yandex deține cea mai mare rețea de centre de date din Europa (peste 100.000 de servere).

Gigantul american Google a stabilit, prin licitaţie, alternativele la propriul motor de căutare ce vor fi disponibile în România, respectiv GMX, info.com, PrivacyWall şi Yandex.


Alegerea motorului de căutare se face în cadrul procesului iniţial de configurare pe care îl afişează telefoane cu Android la prima pornire. Printre opţiuni precum configurarea reţelei wireless şi a contului personal, utilizatorul trebuie să spună dacă vrea să folosească Google sau una din alternative.

De comun acord cu Uniunea Europeană, Google a stabilit că va selecta trimestrial alternativele pe baza unei licitaţii.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Licitaţia pentru al patrulea trimestru al acestui an a fost intens criticată de cei de la DuckDuckGo, care spun că acest sistem favorizează companiile mari, care îşi pot permite plata unor sume mari de bani.

În cadrul licitației, Bing (Microsoft) a câştigat mai multe ţări din vestul şi nordul Europei, iar DuckDuckGo doar câteva state, printre care Bulgari, Croaţia şi Liechtenstein.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Mult așteptatul pachet de măsuri fiscale, anunțat de coaliția de guvernare în urmă cu câteva luni a intrat oficial pe masa guvernului și a fost pus în transparență....

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: