Banii au reprezentat anul trecut principala motivaţie a furturilor de date, nu spionajul, arată raportul anual Verizon referitor la atacurile cibernetice.
Potrivit raportului Data Breach Investigations Report, publicat marți, majoritatea breşelor de securitate au fost motivate financiar.
Verizon a analizat peste 32.000 de incidente şi a aproape 4.000 de accesări neautorizate din 81 de ţări – numărul breşelor de securitate confirmate s-a dublat faţă de anul anterior.
Raportul arată că 86% dintre aceste breşe au avut loc pentru bani, nu pentru spionaj. Furtul datelor de acces, phishingul şi compromiterea emailurilor companiilor au reprezentat motivele pentru 67% dintre atacurile cibernetice.
(Descărcați AICI raportul Verizone)
În același timp, raportul arată că 58% dintre victimele atacurilor aveau deja compromise datele personale.
Potrivit studiului, 28% dintre țintele atacate au fost IMM-uri.
Tot mai multe companii au adoptat soluţii IT open source, iar hackerii s-au adaptat rapid noii realități: potrivit raportului, breşele care au avut loc pe web şi împotriva aplicaţiilor cloud au crescut la 43%, nivel dublu faţă de anul precedent.
În timp ce pandemia de coronavirus a obligat oamenii să stea în case, există aşteptări ca atacurile cibernetice împotriva companiilor să crească.
Directorul general al Verizon Business Group, Tami Erwin, a declarat că ”transformarea digitală” la modelul muncii de acasă în timpul pandemiei de coronavirus ridică o serie de îngrijorări legate de securitate.