duminică

3 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

24 februarie, 2013

Europarlamentarul Monica Macovei și-a anunțat, duminică, intenția de-a depune o moțiune la viitoarea Convenție a PDL, alături de așa-numitul ”grup al reformiștilor” din partid.

Într-o conferință de presă organizată alături de Cristian Preda, Sever Voinescu, Theodor Baconschi și Adrian Papahagi, Monica Macovei a declarat că moțiunea pe care o vor depune împreună se va numi ”Reformiștii”.

Ea a mai spus că va renunța la funcția de europarlamentar, dacă va fi aleasă președinte al PDL: ”Partidul se conduce din România, voi fi în Bucureşti”.


Printre punctele moțiunii sale, Macovei a menționat aplicarea permanentă a standardelor etice, nu doar în preajma alegerilor.

„Vrem să fim un exemplu pentru clasa politică din România. Vrem în partidul nostru standarde etice care să se aplice permanent, politica de carieră să se bazeze numai pe merite. Banii sau alte criterii nu au ce căuta într-o funcţie de partid sau publică”, a spus Monica Macovei.

Întrebată dacă a vorbit cu președintele Traian Băsescu înainte de a lua decizia candidaturii la șefia PDL, Monica Macovei a răspuns ”Decizia pe care am luat-o am luat-o singuri”.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Moțiunea ”grupului reformiștilor” a primit 100 de semnături de sprijin, a precizat eurodeputatul.


Moțiunea grupului Monicăi Macovei ar fi a treia anunțată înaintea convenției, după ce Vasile Blaga și Elena Udrea au anunțat și ei că vor candida la șefia PDL.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: