sâmbătă

25 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

25 mai, 2012

„După evenimentele din ultimele zile, Ponta poate face un singur serviciu României şi anume să demisioneze. A creat o schemă, cu premeditare, pentru a scăpa useliştii de răspundere penală, începând cu Adrian Năstase. Ponta restaurează sistemul Năstase-Stănoiu. Demiterea şefului Inspectoratului de Stat în Construcţii de către Ponta este insuficientă. Problema rămâne nerezolvată. Ponta trebuie să numească o persoană credibilă care, de îndată, să restabilească situaţia şi să trimită o scrisoare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie până la termenul viitor prin care să reprezinte interesele statului şi să reia prejudiciul adus Inspectoratului în acţiunea ‘Trofeul Calităţii’. Aşa cum, în 2009, acest inspectorat s-a constituit parte civilă, adică parte păgubită, cu o anumită sumă de bani”, a declarat europoarlamentarul (PDL) Monica Macovei, într-o conferinţă de presă.

Fostul ministru al justiţiei a mai apreciat că nu e întâplător faptul că premierul şi-a trecut mai întâi în subordine directă Inspectoratul de Stat în construcţii, luându-l de la ministerul dezvoltării, iar câteva zile mai târziu noul şef al ISC să emită o adresă către Justiţie prin care îl favorizează pe Adrian Năstase, dar defavorizează statul.

„Situaţia de la ISC nu este întâmplătoare şi face parte dintr-o schemă premeditată de Victor Ponta. Scopul este acela de a-l scăpa pe Adrian Năstase şi, eventual, probabil pe alţii şi de a obstrucţiona justiţia. (…) Schema, repet, este făcută de Victor Ponta şi, prin urmare, Victor Ponta este cel care are întreaga răspundere. A folosit o instituţie a statului pentru a-şi scăpa un prieten, un coleg de partid, pentru a încerca să-l scape pe Adrian Năstase de răspundere penală şi de aceea Ponta trebuie să demisioneze”, a mai spus Monica Macovei.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

În opinia sa, din aceeaşi „schemă” face parte şi „cazul de la Ministerul Agriculturii”.

„Tot din această schemă sunt convinsă că face parte numirea domnului Daniel Constantin ca ministru al Agriculturii în condiţiile în care acesta este dator vândut domnului Dan Voiculescu şi în condiţiile în care domnul Voiculescu şi el la rândul lui are un proces penal în stare de judecată în care este acuzat că a cauzat un prejudiciu de circa 60 de milioane de euro şi în care Ministerul Agriculturii este parte civilă, adică parte păgubită. Ca atare, cred că următorul pas pe care-l prevede Ponta şi echipa lui Ponta este ca în acest caz să apară o scrisoare de la ministrul Agriculturii, repet, cel care conduce Partidul Conservator şi este dator vândut lui Dan Voiculescu”, a precizat Monica Macovei.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: