duminică

27 noiembrie, 2022

România – Administrație Digitală

Drumul cel mai scurt către relația normală dintre cetățean și stat

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

24 noiembrie, 2021

Ministrul propus la Digitalizare, Florin Roman, a afirmat miercuri, la audierea din comisiile de specialitate, că Guvernul Ciucă va păstra facilitățile acordate sectorul IT. Este vorba de scutirea de impozit pe venit, de 10%.

„Va rămâne facilitatea pentru sectorul IT. Vorbim de un impact de 900 de milioane. Mă bucur că am reușit să păstrăm această facilitate, pentru că sunt voci la alte ministere care se opun”, a declarat Florin Roman. 

Aproape 97.000 de angajaţi din IT beneficiază de scutirea de impozit pe venit, de 10%. România s-a angajat în Planul Național de Redresare și Reziliență că va elimina treptat facilitățile fiscale pentru unele sectoare.


În vară, însă, fostul ministru al Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, declara că „e o industrie cheie pentru România și România are nevoie de acest avantaj competitiv”, motiv pentru care țara noastră va păstra această facilitate. În schimb, în sectorul construcțiilor, e necesară o aliniere în timp a impozitului din zona aceasta cu restul economiei, până în 2026.

La negocierile pentru realizarea programului de guvernare, PSD a susținut menținerea facilităților fiscale în IT, Cercetare și Construcții. 

„Nu suntem de acord cu eliminarea facilităților pentru cercetare, IT și construcții. Impactul pe care l-am calculat și pe care toate aceste ramuri care au ținut în această perioadă economia României, ar fi unul care n-ar da cu plus”, declara Sorin Grindeanu.

În spațiul public apăruseră mai multe discuții despre eliminarea scutirii impozitului pe venit de care beneficiază angajații din IT, construcții și cercetare. Potrivit Ministerului de Finanțe această măsură ar aduce anual încă 600 de milioane de euro la bugetul statului.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Portul Constanța are a doua cea mai mare creștere a cantității de mărfuri transferate în 2021, plus 26% față de anul pandemiei 2020, după cea a portului belgian...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: