sâmbătă

13 iulie, 2024

6 noiembrie, 2016

pislaruMinistrul Muncii, Dragoș Pîslaru, spune că există o decizie a Curții de Conturi ca arhitectura sistemului REVISAL (Registrul General de Evidență a Salariaților), folosită pentru evidența angajaților, să fie predată de firma „Teamnet”, companie controlată de deputatul Sebastian Ghiță.

În lipsa acestei platforme, a explicat Pîslaru la Digi24, nu s-a putut dezvolta separat registrul salariaților din sistemul public, evidență necesară elaborării salarizării unitare.

„Pentru a crea registrul public am ales să optăm pentru modificarea Hotărârii de guvern 500 care se referă la registrul privat salarial. Se numește REVISAL. E registrul unde sunt înscriși toți salariații din sistemul privat plus contractualii din sistemul public. Cea mai frumoasă modalitate este să creăm registrul privat și, în oglindă, registrul public.


Ei bine, când ne-am apucat să facem acest lucru am descoperit că firma IT care gestiona acest sistem, care se numește Teamnet, are o situație în modul următor: ei consideră că au codul sursă și proprietatea intelectuală a acestui sistem.

Lor le-a expirat contractul cu Inspecția Muncii și, în acest moment avem o decizie a Curții de Conturi care spune în mod explicit că Teamnet trebuie să cedeze toată proprietatea intelectuală, tot sistemul, pentru că îl are în mod fraudulos”, adeclarat Dragoș Pâslaru, pentru Digi24.

Ministrul spune că informațiile din baza de date sunt la Inspecția Muncii, însă platforma software este în continuare deținută de firma Teamnet, firmă controlată de deputatul Sebastian Ghiță, scrie News.ro.

Pîslaru a avut mai multe discuții cu reprezentanții firmei Teamnet însă aceștia au cerut mandatul acționariatului străin pentru a putea preda codul sursă al aplicațiilor software și a fost stabilit un termen pentru un răspuns, care a fost depășit însă. Cu toate acestea, spune ministrul, reprezentanții firmei au promis că vor ceda o parte din codul sursă către Inspecția Muncii.


Ministrul precizează că nu este singura situație de acest gen și că, în scurt timp, va prezenta firmele care dețin controlul asupra softurilor folosite în Ministerul Muncii.

„Voi avea un raport public pe care îl scot în perioada următoare. A durat foarte mult pentru că sunt extrem de bine ascunse aceste lucruri. O să am toți actorii care sunt suspecții-cheie de serviciu care au capturat bazele de date esențiale din Ministerul Muncii”, a mai spus ministrul Pîslaru.

În REVISAL nu sunt trecuți angajații din sistemul de stat

Ministrul a explicat în iulie de ce este nevoie ca Ministerul Muncii să dețină codul sursă al aplicației Revisal:

„Nu avem o evidență clară salariu cu salariu a salarizării din administrația publică locală și am și afirmat că lucrăm acum pentru a îmbunătăți registrul de evidență a salariaților cu salariații din zona publică”, a declarat Pîslaru pe 17 iulie.

Atunci, ministrul a spus că registrul salariilor din sistemul public va avea ca bază platforma REVISAL. Numai că această platformă trebuie modificată deoarece, în sistemul public există mult mai multe sporuri și coeficienți de calcul decât în mediul privat care pot fi introduși doar duoă ce se obține codul sursă al aplicațiilor software.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: