duminică

19 martie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

20 septembrie, 2012

Ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, a declarat joi că procurorul general al României şi şeful DNA vor fi numiţi după legea care este acum în vigoare.

„Nu-mi imaginez că cineva dă într-o săptămână o lege nouă, există o lege în vigoare. Numirea procurorului general şi a structurii este prevăzută în lege ca fiind atributul exclusiv al ministrului, am discutat-o cu oficiali de la UE, eu am stabilit deja criteriile, au fost agreate şi de Secţia de procurori a CSM şi nu văd un impediment. Chiar am fost felicitată pentru maniera în care am găsit aceste criterii de transparenţă”, a afirmat Pivniceru, citată de Agerpres.

Ea a participat la Palatul Parlamentului la o întâlnire cu premierul Victor Ponta şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.


În altă ordine de idei, ministrul Justiţiei a menţionat că a cerut deja o întâlnire, pentru a-şi prezenta proiectele, comisarului european pe Justiţie, Viviane Reding, şi aşteaptă să vadă când va avea loc aceasta.

Pivniceru a mai adăugat că nu a fost fixată pentru săptămâna aceasta o întâlnire bilaterală cu Reding, dar există şansa „să fie o întâlnire informală, în sensul de prezentare” a sa ca ministru.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lista crizelor la care Europa trebuie să răspundă în următorul deceniu nu se rezumă la efectele pandemiei și la război – ea e mult mai lungă și cuprinde

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: