marți

28 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

2 octombrie, 2011

Ministrul francez francez de interne, Claude Guéant, a reluat criticile faţă de ceea ce el numește ”delincvenţa românească” din Franţa și a cerut autorităților române să lupte împotriva rețelelor de infractori români și să confiște bunurile capilor delincvenţilor.

El a subliniat că refuză să facă disincția între cetățenii români de etnie romă și ceilalți cetățeni români, pentru a responsabiliza autoritățile românești.

”La Paris, şi din nefericire nu numai la Paris, avem de câţiva ani, şi inclusiv în acest an, o recrudescenţă foarte importantă a delincvenţei comise de români. Este de alftel o delincvenţă care este deosebit de crudă, întrucât foloseşte mult copiii. Nu am pronunţat deloc cuvântul <romi>. Am vorbit despre români, pentru că există un anumit număr de subiecte pe care trebuie să le explicăm pentru a le putea aborda. Există probleme, deci trebuie să le numim, pentru a le putea aborda. Cum vreţi să discut cu o ţară din care sunt originari delincvenţii pentru a organiza lupta împotriva reţelelor, confiscarea bunurilor şefilor de reţele, dacă nu spun naţionalitatea acestor delincvenţi?!”, a spus oficialul de la Paris, la postul BFMTV, citat duminică de AFP.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Guéant a povestit cum, la Strasbourg, familii de români își vând fiicele pentru ca acestea să fure în cadrul unor rețele de delincvenți.

”Eram la Strasbourg săptămâna trecută şi am aflat ceva ce nu ştiam – familiile îşi vând fiicele cu 120.000 de euro pe an pentru ca ele să se consacre furtului. Ele trebuie să ramburseze cele 120.000 de euro în cursul anului”, a mai afirmat ministrul francez de interne.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: