vineri

19 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

23 mai, 2013

Comisia Europeană a fost, „în mare”, de acord cu propunerile României privind „o amânare” a plății subvențiilor pentru producătorii de energie din surse regenerabile, prin certificatele verzi, a declarat, joi, ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niță.

„Comisia Europeană a apreciat că legea a fost în dezbatere, că ne-am consultat cu ei, în mare a fost de acord cu propunerile noastre. Nu va fi nicio reducere, nicio înjumătăţire a numărului de certificate verzi. Doar o amânare”, a susținut ministrul Niţă.

Guvernul vrea să suspende de la tranzacţionare jumătate din certifiocatele verzi primite de producătorii de energie regenerabilă în intervalul 1 iulie 2013 – 1 ianuarie 2017.


Executivul își motivează măsura prin necesitatea scăderii facturii la energie atât pentru consumatorii industriali cât și pentru cei casnici, în condițiile în care subvențiile sunt suportate de aceștia.

”Toţi marii consumatori vor să se mute în Asia, dar noi vrem să-i sprijinim, pentru că sunt mii de locuri de muncă. Avem datoria să ţinem în picoare economia românească, atât câtă a mai rămas”, s-a justificat Constantin Niță.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: