marți

19 martie, 2024

27 mai, 2014

Termenul limită pentru depunerea ofertelor de preluare a Oltchim este 6 iunie, a anunțat marți ministrul Economiei, Constantin Niță, care a declarat că se negociază cu Petrom preluarea de către stat a rafinăriei Arpechim, pentru a fi vândută la pachet cu Oltchim.

„La Oltchim, până pe data de 6 iunie, cei care sunt interesați să investească în această companie sunt invitați să o facă. Să cumpere caietul de sarcini și să participe la licitația organizată de administratorul judiciar. Este vorba de societatea care va prelua toate activele care nu sunt grevate de datorii și prețul încasat va merge către plata creanțelor pe care Oltchim le are la ora actuală”, a spus Constantin Niță, citat de AGERPRES.

Referitor la furnizorul principal de materie primă pentru Oltchim, Arpechim, ministrul Economiei a declarat că statul este în negocieri cu Petrom pentru preluarea rafinăriei.


„Dacă investitorii sunt interesați să lucreze integrat, atunci statul va prelua rafinăria și o va da la pachet cu Oltchim. De altfel, sunt investitori care și-au exprimat intenția de a participa la licitație condiționat de vânzare la pachet cu Arpechim. Și atunci noi avem datoria să pregătim acest proces”, a declarat Constantin Niță.

Potrivit unor surse, chinezii din consorţiul Baota Petrochemical-Junlun Petroleu doresc să preia combinatul Oltchim, dar numai la pachet cu rafinăria Arpechim.

Oltchim este cel mai mare agent economic din Vâlcea și se află în insolvență din ianuarie 2013.

Anul trecut, în luna iunie, 900 de salariați au fost disponibilizați, iar plățile compensatorii au fost trecute la masa credală, urmând ca cei concediați să-și primească drepturile după privatizarea combinatului.


În toamna lui 2012 a mai avut loc o tentativă de privatizare a combinatului vâlcean, care s-a încheiat cu un eșec puternic mediatizat.

Protagonistul procesului de privatizare de atunci a fost patronul postului OTV, Dan Diaconescu, care a depus o ofertă de 203,1 milioane lei pentru un pachet de 54,8% din acțiuni.

Patronul media nu a reuşit să plătească suma asumată şi privatizarea a fost declarată eşuată.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Economia României a suferit în ultimul deceniu unele dintre cele

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: