Ministrul de Interne i-a destituit pe șefii Jandarmeriei Române - CursDeGuvernare.ro
luni

25 octombrie, 2021

Ministrul de Interne i-a destituit pe șefii Jandarmeriei Române

20 decembrie, 2019

Ministrul de Interne, Marcel Vela (foto), a anunțat vineri schimbarea șefului Jandarmeriei – generalul de brigadă Constantin Florea, și a colonelul Grigore Ciaușescu. Cei doi se vor întoarce la inspectoratele de unde provin.

La conducerea instituției au fost numiți colonelul Bogdan Enescu, în vârstă de 46 de ani și cu 23 de ani de activitate în Jandarmerie, și colonelul Ionuț Câmpanu, comandant al contingentului de jandarmi români dislocat în prezent în Afganistan. Marcel Vela a spus despre Bogdan Enescu, noul șef al Jandarmeriei, că „nu a avut nicio legătură cu evenimentele din 10 august 2018”. 

Motivele oficiale ale schimbărilor operate: Jandarmeria nu a prea colaborat cu conducerea MAI, în mai multe domenii importante pentru România, ministrul de Interne referinduse în principal la întârzierea cu care Jandarmeria a amânat desecretizarea a convorbirilor radio din timpul protestului de pe 10 august 2018.


Foarte probabil, schimbările la Jandarmerie vor continua, noului șef fiindu-i trasată următoarea sarcină: ”Noul inspector general va face o evaluare a ceea ce a fost și după această evaluare are misiunea să raporteze ce nu este în regulă la Jandarmerie, ca să putem îndrepta.”

Colonel Enescu Bogdan, în vârstă de 46 de ani, este absolvent al Academiei de Poliție Alexandru „Ioan Cuza” și a fost până vineri inspector șef în cadrul Inspectoratului de Jandarmi al județului Ilfov.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Despre audierile de la DIICOT în dosarul 10 august și despre declarațiile viceprimarului Aurelian Bădulescu privind implicarea partidelor de dreapta în organizarea manifestației, ministrul Marcel Vela a afirmat: ”Eu știu, ca actual ministru, că dreapta, dacă ne referim la spectrul politic, nu are nicio legătură cu acestă problemă gravă. La guvernare era PSD, iar Liviu Dragnea conducea toată România. Este exclusă implicarea unor politicieni, alții decât de la PSD, și o să vedeți probabil la finalul anchetei…”

 


citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr