sâmbătă

2 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

9 martie, 2013

Plata arieratelor la nivelul autorităţilor locale, cu o valoare de 1,18 miliarde lei, este o condiţie pentru ca România să intre în board-ul FMI în luna iunie, când ar trebui făcută evaluarea acordului stand-by de tip preventiv, a declarat sâmbătă ministrul delegat pentru buget, Liviu Voinea.

”Arieratele sunt de 1,18 miliarde şi la nivelul autorităţilor locale, faţă de 840 milioane la sfârşitul lunii decembrie. Mai sunt şi alte plăţi restante care se apropie de termenul de 90 de zile şi care vor deveni arierate şi vor trebui plătite. Noi avem o prevedere foarte clară în acordul cu FMI, nu intrăm în bordul Fondului Monetar Internaţional în iunie dacă nu îndeplinim această condiţie”, a spus Liviu Voinea, la Antena 3, citat de Agerpres.

Ministrul a precizat că înţelegerea cu Fondul este de interes naţional, pe de altă parte este şi interesul statului să plătească datoriile astfel încât economia să funcţioneze.


”Aseară s-a publicat Ordonanţa de Urgenţă adoptată miercuri de guvern care cere plata arieratelor care au cheltuieli din surse bugetare. E normal să plăteşti tocmai pentru a nu falimenta firmele, iar statul împrumută autorităţile locale cu 800 milioane de lei pe cinci ani tocmai pentru a susţine acest demers”,a spus ministrul delegat pentru buget.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Premierul Victor Ponta a declarat joi că ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, are tot sprijinul său, în ciuda criticilor preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, subliniind că are toată încrederea în autorităţile locale, doar că „nu fac ei Guvernul”.

Reacţia premierului intervine după ce şeful CJ Constanţa şi-a exprimat nemulţumirea faţă de o circulară despre care a spus că a fost transmisă de ministrul delegat pentru Buget, prin care se cere achitarea cu prioritate a arieratelor (plăţi restante cu o vechime mai mare de 90 de zile) cu bani de la programele de dezvoltare locală şi a proiectelor care necesită cofinanţare locală.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: