vineri

12 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

31 iulie, 2013

Spațiul aerian al României este forțat aproape zilnic de avioane neidentificate, a declarat, miercuri, la Pitești, ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, care a justificat astfel necesitatea cumpărării a 12 avioane multirol din Portugalia.

”Este foarte necesar să achiziţionăm avioanele pentru că aproape zilnic spaţiul aerian a ţării este forţat de avioane care nu sunt identificate sau care nu au aprobare de survol şi în acel moment suntem nevoiţi să ridicăm în aer avioanele de vânătoare cu procedurile de somare pentru că acele avioane să iasă din spaţiul de survol al ţării”, a spus Dușa.

”Ieri noapte, s-a întâmplat ultima oară, sunt detalii care nu pot fi făcute publice. Sunt tot felul de situaţii când noi acționăm, pe procedurile internaţionale şi europene pe care le avem pe această speţă, dar nu vă pot spune dacă am acţionat în forţă”, a completat el.


Ministrul a recunoscut că probabil n-ar fi trebuit să dezvăluie aceste incidente.

Guvernul a decis, prin rectificare bugetară, să autorizeze MApN să majoreze creditele de angajament cu 546 milioane lei pentru finanțarea primei părți a achiziției de avioane F-16 second hand din Portugalia.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: