sâmbătă

2 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

10 august, 2012

Ministrul delegat pentru administrație, din cadrul Ministerului Administrației și Internelor, Radu Stroe, a susținut vineri că este un fals erata emisă de Curtea Constituțională, potrivit căreia cvorumul la referendumul de demitere a președintelui se calculează ținând seama și de cetățenii români cu domiciliul în străinătate.

Liberalul l-a acuzat pe preșdintele suspendat, Traian Băsescu, pentru emiterea eratei de către Curtea Constituțională.

”Cel puțin ultima aventură, pe care eu personal o pun în cârca cetățeanului Băsescu Traian, a reușit aruncarea în derizoriu până și a Curții Constituționale prin cel de-al doilea document, de care cu siguranță știți, acea erată care de fapt reprezintă un fals în cadrul instituției Curții Constituționale. Când ai un document publicat în Monitorul Oficial şi când după un timp o hârtiuţă cu un rând jumate două, cu o semnătură pentru domnul Zegrean, şi care vine şi schimbă la 180 de grade conţinutul dat de plenul Curții, înseamnă că este un fals”, a spus Radu Stroe.


În context, el a acuzat Curtea că și în ea ”a intrar răul”.

”Dacă n-ar fi fost un fals, acest document ar fi trebuit însuşit de tot plenul Curții Constituționale. Nu pot să nu remarc că şi până acolo a intrat răul”, a susținut ministrul Stroe.

Într-o decizie din 2 august, Curtea Constituțională a introdus un paragraf în care se preciza că pentru referendumul de demitere a președintelui se ia în considerare, la calcularea cvorumului, prevederea din Legea 370/2004, pentru alegerea șefului statului, care prevede că la constituirea cvorumului participă toți cetățenii români cu drept de vot, inclusiv cei din străinătate.

În decizia sa, CCR a menționat, însă, cu asterisc, că paragraful acesta a fost omis inițial în textul trimis la Monitorul Oficial, dintr-o eroare materială.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Ulterior, însă, Curtea a trimis la Monitorul Oficial, printr-o rectificare, paragraful lămuritor, rectificarea fiind publicată zilele trecute.

Miercuri și joi, însă, o serie de judecători ai CCR au declarat presei că rectificarea s-a făcut ilegal, pentru că nu s-a convocat plenul Curții.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: