sâmbătă

2 iulie, 2022

Just Business

O interfață între Economie și viața afacerilor

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

25 ianuarie, 2021

Ministerul Economiei a procesat în ultima săptămână peste 3.800 de solicitări de granturi pentru capital de lucru, numărul de cereri admise fiind de 3.124.

Astfel, procentul dosarelor procesate a urcat la 58%, de la 40,7% în săptămâna anterioară.

”Avem o problemă cauzată de epidemie într-una dintre cele mai încărcate agenții, lucru care ne-a încetinit ușor față de ritmul din săptămâna anterioară”, a comentat ministrul Economiei, Claudiu Năsui, pe pagina sa de Facebook.


În urmă cu două săptămâni, rata de procesare a solicitărilor pentru granturi pentru capital de lucru urcase de la 21,7% la 40,7%.

În acest interval au fost semnate 134 de contracte pentru granturi pentru capital de lucru, numărul de solicitări plătite fiind de 180, reiese din cele mai recente date centralizate de minister.

Astfel, numărul total al contractelor semnate a urcat la 2.875, iar cel al solicitărilor plătite la 2.774.

Valoarea totală a plăților aferente solicitărilor de granturi pentru capital de lucru se ridică la 967,1 milioane de lei, în creștere cu 8,7% față de săptămâna anterioară.


Ministerul mai are de procesat 9.399 de solicitări din partea companiilor care au cerut granturi pentru capital de lucru.

În ceea ce privește situația microgranturilor, toate solicitările au fost procesate. Un număr de 350 sunt în curs de clarificare. 19.100 de dosare au fost admise, numărul contractelor semnate fiind de 16.826, circa 88% din total. Ministerul a efectuați plăți pentru 16.504 solicitanți, circa 86% din totalul celor admiși.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Valoarea plăților pentru cererile de microgranturi au fost de 159,7 milioane de lei.

Măsura 3, a granturilor pentru investiții a acumulat un număr de aproape 9.500 de solicitări. Ministerul nu a demarat încă procesarea acestor dosare.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: