miercuri

27 martie, 2024

24 martie, 2020

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a anunțat marți că programul de micro-industrializare a fost modificat şi orientat către producţia de materiale sanitare. ”Avem 65 de milioane lei, pentru vreo 325 de companii”, a afirmat Virgil Popescu.

Cele 65 de milioane lei reprezintă granturi – fonduri nerambursabile, care pot fi alocate, pe proiecte, în sumă maximă de 200.000 de lei.

„Am anunţat că îi vom da drumul astăzi. M-am uitat pe proceduri tocmai înainte de a semna ordinul. Vreau să mai modific ceva. Vreau să mă asigur că acele companii care vor primi acel grant – că este vorba de un grant de 200.000 de lei – şi avem la dispoziţie practic bani pentru 325 de companii. Avem 65 de milioane de lei, pentru vreo 325 de companii.


Vreau să mă asigur că îşi va atinge această ţintă, iar companiile vor face acele activităţi pe care şi le vor asuma, că vor produce măşti, că vor produce biocide, că vor produce material de îngrijire, că vor face combinezoane. Vreau să mă asigur că acest lucru se va întâmpla pentru că îmi doresc ca România să pornească această producţie de materiale esenţiale şi împreună cu ministrul de Finanţe vom suplimenta fondurile pentru toate companiile care doresc să facă acest lucru.

De asemenea, mă aştept ca acea companie, până la sfârşitul săptămânii, pe care am anunţat că vrem să o sprijinim – repet nu îi voi da numele – să înceapă acea producţie de măşti şi să ajungem să producem 3,5 milioane într-o lună, pentru România”, a explicat ministrul Economiei, citat de Agerpres.

Prima companie care a primit aprobare să producă echipamente de protecție este Romarm. „Am avut o discuţie cu directorul de la Romarm şi i-am dat undă verde pentru a face o linie de producţie de echipamente sanitare, de măşti, combinezoane în Romarm, ca să rămână în producţia strategică a României”, preciza, luni seara, ministrul Popescu la Digi 24.

Cirgil Popescu a mai afirmat că, atât România, cât şi întreaga Europă, sunt dependente de importurile din China şi a subliniat că, după ce va trece această criză sanitară provocată de coronavirus, economia românească va fi repornită şi va trebui complet regândită, astfel încât să fie produse pe plan intern materialele esenţiale.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

”În ultima perioadă, auzim – îndeosebi din partea mediului de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: