marți

3 octombrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

3 iulie, 2020

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat organizarea unui mini-summit la Bruxelles pe data de 8 iulie, la care sunt invitați președinții Consiliului, Parlamentului European și Cancelarul Angela Merkel (Germania a preluat de la 1 iulie președinția rotativă a Consiliului UE) pentru discuții pe marginea pachetului de recenire economică a UE.

”Este nevoie de leadership politic puternic pentru a finaliza proiectul și pentru a-l adopta rapid. Coordonarea strânsă între instituții și  implicarea deplină a Parlamentului European sunt condiții esențiale de succes. Atingerea rapidă a unui acord pe aceste teme este crucială”, precizează anunțul făcut de președintele Comisiei Europene, citat de Euractiv.

După reuniunea din 8 iulie, concluziile vor fi prezentate într-o conferință de presă comună a celor 4 lideri politici europeni.


Inițiativa reuniunii a aparținut Cancelarului Merkel, care tot pe data de 8 va prezenta la Bruxelles prioritățile președinției germane a Consiliului UE.

Reuniunea este organizată cu 9 zile înaintea summitului la care liderii UE 27 se vor întâlni în persoană, pentru prima dată după debutul crizei sanitare, pentru a discuta propunerea de compromis pe Bugetul multianual, care conține inclusiv Planul de redresare economică, la care lucrează în prezent președintele Consiliului, Charles Michel.

Obiectivul reunirii convocate de Ursula von der Leyen este acela de a sumariza negocierile în curs și de a construi un impuls politic care să permită UE 27 să aprobe următorul Cadru Financiar Multianual al UE în această lună.

Perspectivele naționale asupra următorului CFM sunt departe de a fi armonizate, analiștii politici considerând că un acord în luna iulie este aproape imposibil de atins.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Pachetul de măsuri fiscale pentru echilibrarea bugetului elaborat de guvern

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: