miercuri

7 iunie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

18 februarie, 2021

UPDATE: Protestul s-a extins și la Termocentrala Mintia, și ea parte a CE Hunedoara, unde aproximativ 100 de salariați au încetat lucrul și se află în curtea societății.

„Prefectul se află la Termocentrala Mintia, vorbeşte cu angajaţii. Sunt undeva la 100 de angajaţi în curtea termocentralei. Protestul a fost sistat după discuţiile cu prefectul care a dat asigurări că banii de salarii vor fi acordaţi pe 26 februarie. A anunţat că marţi va avea loc la minister o discuţie pe tema CEH”, a declarat Cristian Iştoc, preşedintele Sindicatului Solidaritatea din Hunedoara, citat de News.ro.

****


Știrea inițială:

Peste 100 de mineri de la exploatarea de cărbune Livezeni, din Valea Jiului, au refuzat să iasă din subteran miercuri după-amiază, la finalul programului de lucru, nemulțumiți de întârzierea salariilor. Joi dimineața, alți 120 de mineri, de la Lupeni, protestau și ei în subteran, a anunțat președintele Sindicatului “Muntele”, Alin Sîn.

Administratorul special al Complexului Energetic Hunedoara, Cristian Roşu, şi directorul general Samuel Dioane s-au deplasat la ambele mine pentru a-i convinge pe angajați să renunţe la protest.

Cristian Roșu i-a anunțat pe mineri că salariile vor fi virate pe 26 februarie, în loc de jumătatea lunii, data din contracte.


De la 1 ianuarie, veniturile CEH s-au redus cu 7 milioane de lei, deoarece complexul nu mai beneficiază de sumele de bani provenite din asigurarea serviciilor de sistem şi de ajutorul de stat pentru Mina Lonea.

„Am pierdut serviciile de sistem de la data de 31 decembrie. Ele asigurau o bună parte din fondurile pe care le primeam, circa 5 milioane de lei pe lună, în condiţiile în care fondul de salarii este de 12 milioane de lei. Ajutorul pentru închiderea Minei Lonea era 2 milioane lei. Am pierdut, dintr-odată, 7 milioane de lei, din 12 milioane de lei”, a declarat pentru Agerpres administratorul special, Cristian Roşu.

CEH mai are în componență patru mine – Lonea, Lupeni, Livezeni şi Vulcan -, alături de termocentralele Paroşeni şi Mintia, cu un număr total de 4.000 de salariați.

Liderii sindicali ai minerilor se vor reuni pentru a identifica pârghiile legale prin care procesul de acordare a salariilor ar putea fi grăbit. Preşedintele executiv al Sindicatului “Muntele” a precizat că activitatea la celelalte mine din Valea Jiului se desfăşura, joi dimineaţa, în condiţii normale.

 

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 82 (al 19-lea, socotindu-se în sens invers) al revistei (exclusiv print) CRONICILE – Curs de Guvernare , sub titlul ”Înapoi, în improvizație”. Din cele 184 de pagini ale acestui

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: