vineri

9 iunie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

12 februarie, 2017

Mihai Chirica, vicepreședinte al partidului de guvernământ PSD, s-a declarat „nemultumit de felul în care Liviu Dragnea conduce partidul”, care ar pune „în pericol existența partidului”, potrivit poziției pe care oficialul PSD și-a asumat-o prin două apariții consecutive la DIGI24 TV și Realitatea TV, în după amiaza de duminică.

„Dacă aș fi fost mulțumit, aș fi tăcut și aș fi înghițit lucrurile ca atare”, a declarat Mihai Chirica, mai întâi la Digi24 TV.

Oficialul PSD consideră că modul în care Liviu Dragnea conduce partidul „pune în pericol existența partidului, conform prognozelor sociologice la care am apelat”, dar și a tipului de lidership și management politic la care liderul suprem al partidului recurge.


„Politica conducerii cu pumnul de fier nu mai este valabilă în prezent”, a spus Mihai Chirica.

Vicepreședintele PSD consideră că este doar una dintre vocile raționale ale partidului său și că nu ar candida încă la președinția partidului întrucât ar mai avea de acumulat experiență pentru răspunderea pe care ar presupune-o această poziție, în cazul în care s-ar pune curând această problemă.

„Nu aș candida pentru că Iașiul are nevoie de mine, dar și eu am nevoie să cresc și să îmi desfășor proiectele, care să mă formeze pentru un nivel superior”, a declarat Mihai Chirica. Liderul PSD este și primarul Iașiului.

Totuși, există probleme de lidership la nivelul superior al PSD, însă nu este potrivită organizarea unui congres extraordinar al partidului, care  să reconfirme încrederea în Liviu Dragnea, potrivit lui Mihai Chirica. Un astfel de congres ar putea avea loc abia după ce se liniștesc lucrurile în stradă și componenta emoțională a problemelor.


„Mi-e greu să spun când ar putea avea loc un astfel de congres, tocmai din cauza componentei emoționale. Poate în vară”, a estimat Mihai Chirica.

Domnule președinte, România este o țară nouă, care are nevoie de un lidership deschis și de schimbarea managementului politic. Dacă nu schimbăm partidul nostru și riscăm să ne întoarcem în trecut, riscăm să distrugem partidul și să provocăm dezechilibrul politic al țării”, a conchis vicepreședintele PSD, fiind provocat de realizatorii Digi24 să trimită un mesaj șefului său de partid.

Ajuns la Realitatea TV, Mihai Chirica a pus noi accente și a nuanțat temele abordate cu o oră înainte, susținând că nu vrea locul lui Liviu Dragnea.

„Eu nu sar dintr-o barcă într-alta”, a spus Mihai Chirică, referindu-se la o eventuală plecare din funcția de primar al Iașiului. „Demersul meu a fost doar un semnal de alarmă, necesar pentru reformarea din interior a partidului. PSD nu este singurul partid care are nevoie de așa ceva, dar nu este normal să câștigi alegerile așa cum a reușit PSD și, în două săptămâni, să te prăbușești (în sondaje, n.r.)”, a completat vicepreședintele de la Iași al PSD.

Cele mai mari probleme ale PSD, potrivit primarului Iașiului, ar fi:

  1. Comunicarea în interiorul partidului. Liviu Dragnea nu s-ar fi consultat cu filialele din teritoriu după câștigarea alegerilor.  „Nu se mai poate funcționa doar în virtutea unui cec în alb”.
  2. Schimbarea atitudinii manageriale. „Managementul unui partid nu mai poate fi  ca acum 20 de ani. Nu mai poți bate cu pumnul în masă. A bătut domnul Băsescu cu pumnul în masă la PDL, până nu a mai rămas nimic din partid”.
  3. „Alegerea oamenilor din jurul conducătorului: pe nivel de credibilitate și competență”.

Pe de altă parte, Mihai Chirica și-a exprimat încrederea că programul de guvernare poate fi dus la capăt, chiar dacă există probleme de accesare a fondurilor europene. „Există o presiune a gândurilor care par mai multe decât putințele”.

Cât despre OUG 13, „ar fi putut face parte dintr-un plan de  reformare a justiției. Nu putem fi nici o țară a penalilor, dar nici una a procurorilor, cu condamnări fără rost, cu mii și mii de dosare și cu posibilitatea de a face presiuni pe anumite persoane”, a spus primarul Iașiului la Realitatea TV,

De asemeni, vicepreședintele PSD mai crede că, acum, protestele ar trebui să las clasa politică să se reformeze. „Căci dacă dai la o parte clasa politică cu ce o înlocuiești?! Nu poți să guvernezi cu mitinguri la fiecare decizie”, a mai spus Mihai Chirică.

 

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 82 (al 19-lea, socotindu-se în sens invers) al revistei (exclusiv print) CRONICILE – Curs de Guvernare , sub titlul ”Înapoi, în improvizație”. Din cele 184 de pagini ale acestui

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: