sâmbătă

2 martie, 2024

24 ianuarie, 2011

„Faptul că România este singura ţară din UE care continuă să lucreze cu Banca Mondială în programe de restructurare economică de bază reprezintă eşecul generaţiei politice a anilor ’90 din care am făcut parte şi eu şi ai cărei exponenţi sunt preşedintele Băsescu şi guvernatorul Isărescu”. Declarația îi aparține lui Mișu Negrițoiu, fost consilier prezidențial al lui Ion Iliescu și ministru al reformei în anii 90, și a fost făcută într-un interviu acordat Ziarului Financiar.

„Ne-am întors de unde am plecat: de la abordarea politicilor de bază până la calitatea actului de guvernare suntem înapoi la începutul anilor ’90, când măcar aveam scuza că nu ştiam prea multe. Acum 15-20 de ani nu ştiam ce şi cum să facem, apoi am ştiut, dar le-am făcut greşit. Şi aşa am ajuns singura ţară din UE care continuă să lucreze cu Banca Mondială în programe de restructurare economică de bază” – a mai declarat fostul ministru Ziarului Financiar.

Mișu Negrițoiu a ieșit din administrația de stat și din viața politică în 1997, când a ocupat o poziție de management la ING Bank, unde este astăzi CEO.Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

(Textul de mai jos e preluarea integrală a editorialului de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: