fbpx Modifica setari cookieuri

La obiect

Problemele versiunii românești a legii muncii flexibile: NEînțelegeri Sindicate – Patronate – Guvern în chestiunea protecției angajaților. Cum procedează alte țări UE

Guvernul urmează să adopte în această săptămână reglementările pentru introducerea muncii flexibile, un proiect ce a generat nemulțumiri puternice din partea sindicatelor. Acestea reclamă că… Mai mult

06.07.2020

La obiect

Calculele relansării de 100 mld.E / Guvernul va putea finanța marele plan foarte simplu: respectând legea

România și-a bugetat, în ultimul deceniu, investiții de 98,9 miliarde de euro, nivel similar cu cel din planul de relansare anunțat miercuri de Guvernul Orban,… Mai mult

05.07.2020

La obiect

România a pierdut un milion de locuitori într-un deceniu

România a pierdut un milion de locuitori într-un deceniu, potrivit datelor comunicate de INS, corelate cu statistica oficială certificată de Eurostat din 2010 încoace. De… Mai mult

03.07.2020

La obiect

„Inflaţia industrială” a scăzut puternic. Atenție, însă, tendințe semnificative de creștere se mențin la bunuri de capital și bunuri de uz curent !

Indicele preţurilor producţiei industriale (IPPI) a scăzut cu aproape șapte puncte procentuale pe parcursul ultimelor cinci luni, de la 4,72% în ianuarie 2020 până la… Mai mult

02.07.2020

Mesajul antreprenorilor români de pretutindeni, prezenți la Summitul RePatriot din Bucovina

de Vladimir Ionescu , 6.10.2019

România este, de multe ori, mai atractivă pentru investitorii străini decât pentru proprii cetățeni, a fost unul dintre mesajele centrale ale celei de-a patra ediții a RePatriot Summit, care s-a desfășurat la Gura Humorului între 3 și 6 octombrie.

Moderatorii evenimentului au fost Marius Bostan, inițiator al RePatriot și Felix Pătrășcanu, co-fondator FAN Courier.

La eveniment au participat peste 200 de români din diaspora, reprezentanți ai autorităților locale și ai Președinției, precum și oameni de afaceri din țară.

Pe parcursul celor 4 zile, cei prezenți au analizat situația României, au împărtășit proiectele proprii și au făcut planuri pentru noi afaceri profitabile pentru România.

Legat de atractivitatea României, Dragoș Roșca, președinte al Romanian Business Leaders, a subliniat că țara noastră se numără printre puținele state europene care au crescut de peste cinci ori în ultimii 20 de ani.

„Cu excepția perioadei de criză, avem 20 de ani cu creștere neîntreruptă”, a declarat Dragoș Roșca. De asemenea, anul trecut, PIB-ul României l-a depășit pe cel al Ungariei și al Cehiei. În primele șase luni ale anului acesta, investițiile străine directe au crescut cu 10%, respectiv 30%.

„Cred că în următorii 20 de ani, PIB-ul României va crește de cel puțin trei ori”, a declarat Dragoș Roșca.

Lipsa de încredere va fi fi combătută prin cele 11 proiecte strategice RePatriot și următorii pași de acțiune pentru România. Din aceste proiecte enumerăm:

 • RePatriot Turism. A fost lansată din Bucovina chemarea către toți românii din Diaspora ca fiecare să încurajeze un străin să viziteze România.
 • RePatriot Jobs. Nevoia de oameni de ispravă, meseriași calificații cu dragoste de muncă și manageri inteligenți atât în mediul privat cât și de stat sunt așteptați Acasă. Oameni de afaceri importanți vor susține demersul RePatriot, alături de mari companii și companii de recrutare specializate. Vor fi promovate locurile de muncă bine plătite în speranța că vom avea mai mulți români Acasă.

“RePatriot așteaptă ca următorul guvern să promoveze locurile de muncă din sectorul public și către cei plecați și vom avea oameni din ce în ce mai competenți în funcții. Avem promisiuni ferme și avem încredere că în următorii 5 ani vom întări România.” a declarat Marius Bostan, inițiator RePatriot.

 • RePatriot – Top 100 Români de Pretutindeni. Gala excepțională din 4 Octombrie a adus în fața publicului 100 de români extraordinari ce au fost aplaudați la scenă deschisă.
 • RePatriot Medical. A fost întărită inițiativa RePatriot prin panelul în care Wargha Enayati, fondatorul Regina Maria, a făcut o pledoarie remarcabilă pentru România și credința în România.
 • RePatriot Zilele Diasporei. A fost reiterată importanța parteneriatului cu administrația locală și atragerea diasporei în proiecte de investiții. A fost remarcată activitatea administrației din Suceava și din alte locuri din România.
 • RePatriot Regenerare Urbană. Un nou proiect care va focaliza activitățile de până acum,  bazat pe credința că românii se întorc în orașe sau comunități cât mai inteligent proiectate și dezvoltate. Capitalul privat și parteneriatele corecte și inteligente sunt soluția pentru România.
 • RePatriot Summit 2020.  Ediția a cincea a summit-ului va fi în perioada 1-4 Octombrie și va începe la București și va conecta românii de pretutindeni cu țara.
 • RePatriot Matching. O soluție de conectare cât mai bună va fi generată în anul următor și se speră  să fie și bază de lansare de oportunități de afaceri și să lucreze ca o platformă pentru mai multe proiecte.
 • RePatriot Conferințe. Va continua în mai multe locuri din lume și în România pentru a oferi consiliere directă, sprijin, interacțiune pentru a transmite mesajul: Credem în România.
 • RePatriot Youth. Noi acțiuni de sprijin pentru studenți și tineri conectate cu alte activități ale Romanian Business Leaders.
 • RePatriotAI. Proiectul de Elaborare a Strategiei de Inteligență Artificială a României va trece la următorul nivel, de generare a subproiectelor specifice în care sunt implicați experți, antreprenori, companii și cercetători din toată lumea.

„Președintele urmărește ce faceți, în sensul că îi pasă și contează pe fiecare dintre noi să facem din România o țară mai bună, o țară normală”, a spus Sandra Pralong, consilier de stat în cadrul Departamentului pentru Relația cu Românii din afara Granițelor, în cadrul evenimentului de deschidere al Summitului.

Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava a vorbit despre nevoia de a atrage mai multe investiții în regiunea Nord Est, cea mai puțin dezvoltată din țară în acest moment. Flutur expus românilor din diaspora dornici să se întoarcă oportunitățile pe care le are Bucovina: turismul, industria alimentară, industria textilă sau industria de mașini.

„Bucovina este a treia destinație de turism, ca număr de locuri de cazare, după Litoral și Brașov. Anul acesta vom avea jumătate de milion de turiști în Bucovina”, a declarat președintele Consiliului Județean Suceava.

Autoritățile locale prezente au făcut apel la companiile de construcții ale românilor din străinătate să participe la licitațiile publice, “pentru că avem de lucru și nu avem forță suficientă”.

Pe de altă parte, „importul de mentalitate sănătoasă din diaspora este cel puțin la fel de important ca sprijinul financiar adus României de cei plecați”, a completat Felix Pătrășcanu, co-fondator FAN Courier.

“Cei care suntem repatrioți în spirit, ne întoarcem în țările de adopție cu mai mult elan să implementăm soluții practice de internaționalizare a produselor românești, după ce ne-am conectat cu producători români de mare calitate, aici la RePatriot Summit”, a spus Dana Bucin, Partner Murtha Cullina LLP și Consul Onorific al României în SUA, Connecticut.

Mergeți în homepage ›

Publicat la data de 6.10.2019

Lăsați un comentariu


Europa

China accelerează implementarea 5G anunțând investiții record în tehnologia viitorului, în timp ce SUA și Europa luptă cu Covid-19,

Iulian Soare

În vreme ce atenția globală pare a fi absorbită aproape integral de criza coronavirus, Beijing-ul se concentrează la punerea în aplicare a unei politici care… Mai mult

Europa

Ungaria, încă un pas pe piața regională de energie – MVM cumpără operațiunile E.ON din Cehia

Iulian Soare

Grupul german de utilităţi E.ON a anunţat vânzarea operaţiunilor de retail în domeniul electricităţii şi gazelor naturale din Cehia către compania energetică de stat MVM… Mai mult

Stiri

SUA pregătesc tarife de 1,3 miliarde de dolari pentru importurile de bunuri de lux din Franța

Vladimir Ionescu

Statele Unite plănuiesc să impună tarife vamale asupra importurilor de produse de lux din Franța, după ce președintele Emmanuel Macron a precizat că Franța urmărește… Mai mult

Europa

Relația UE-Turcia : Grecia cere sancțiuni împotriva Ankarei, Josep Borell insistă pentru dialog

Iulian Soare

Ministrul de Externe al Greciei va cere luni omologilor săi din UE să elaboreze o listă de potențiale sancțiuni împotriva Turciei în cazul în care… Mai mult

Stiri

Raport: 10 milioane de copii, la nivel global, riscă să nu se mai întoarcă niciodată la școală, după pandemie

Iulian Soare

Zece milioane de copii s-ar putea să abandoneze pentru totdeauna școala, după întreruperea cursurilor din cauza pandemiei de Covid-19, conform unui raport al organizaţiei caritabile… Mai mult

Stiri

Revizuirea hotărârilor din dosarele în care Secția specială a retras apelurile – solicitată de o asociație a procurorilor

Vladimir Ionescu

Asociaţia de procurori Inițiativa pentru Justiție solicită  general al României să „analizeze necesitatea revizuirii deciziilor penale pronunțate de Înalta Curte de Casație și Justiție în… Mai mult

Europa

Polonia / Președintele Andrzej Duda a câștigat un nou mandat – voturi centralizate din 99,97% secții

Iulian Soare

Președintele în exercițiu Andrzej Duda a fost reales președinte al Poloniei, anunță Politico, care citează rezultate parțiale transmise luni de Comisia Electorală Națională din Polonia.… Mai mult