miercuri

29 mai, 2024

4 iulie, 2014

Republica Moldova şi Letonia fac eforturi să scape din zona de influenţă rusă- o serie de iniţiative anunţate vineri în aceste două state vin să contracareze propaganda Moscovei, care le îngreunează apropierea de Uniunea Europeană.

Rossiya 24 iese din grila de programe tv din Republica Moldova

Consiliul coordonator pentru televiziune şi radio al Republicii Moldova a luat vineri decizia ca programele tv ale postului Rossiya 24 să nu mai fie retransmise pe teritoriul naţional.

Decizia este anunţată de cotidianul ucrainean Kyiv Post, care prezintă şi motivarea deciziei: “postul rus de televiziune Rossiya 24 a realizat o serie de reportaje manipulatorii despre Republica Moldova, cât şi alte state din fosta CSI”.


Tot vineri, Unimedia anunţă că Parlamentul de la Chişinău a modificat Legea cinematografiei. Conform modificărilor operate, în cinematografe filmele urmează să fie subtitrate sau dublate în limba română.

În prezent, toate cinematografele din Moldova difuzează filme dublate în limba rusă.

Riga deschide un centru de combatere a propagandei ruseşti

Letonia deschide la Riga un centru strategic de comunicare, susţinut de NATO, transmite AFP.

Misiunea acestui centru va fi să contracareze propaganda rusească care vizează minoritatea rusă din acest stat baltic, propagandă care s-a accentuat de la debutul crizei din Ucraina.


Noul centru de comunicare va fi operaţional “până la sfârşitul verii”, a declarat ministrul leton al Apărării, Raimonds Vejonis, citat de AFP.

”Guvernul leton nu poate autoriza ca ţări străine să se amestece în afacerile sale interne şi să submineze statul”, a declarat joi şi premierul Laimdota Straujuma, aflat în parlament la aprobarea legii pentru creşterea cheltuielilor de apărare la nivelul minim de 2% din PIB până în 2020, solicitat de NATO.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: