joi

19 mai, 2022

Masca de protecție este din nou obligatorie în vecinătatea școlilor din București

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

8 septembrie, 2021

Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Bucureşti a decis că masca de protecție va deveni obligatorie pe o rază de 50 de metri în jurul școlilor, grădinițelor și creșelor din București, începând din 13 septembrie.

„Pentru prevenirea răspândirii infecţiilor cu virusul SARS-CoV-2, este obligatorie purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere gura şi nasul, pe o rază de 50 de metri în jurul unităţilor de învăţământ, pentru persoanele care staţionează în acest perimetru, începând cu data de 13 septembrie 2021”, se arată în hotărârea adoptată miercuri de CMSU.

„Măsura este necesară, deoarece știm că în jurul școlilor se vor crea aglomerări începând cu data de 13, de când programul va fi fizic. Părinții își aduc și își iau copiii de la școală și întotdeauna se creează aglomerări. Asta înseamnă o probabilitate mai mare de transmitere a virusului și de aceea este necesară această măsură”, a declarat prefectul Capitalei, Alin Stoica, înainte de ședința CMSU.


De asemenea, a anunțat acesta, autoritățile locale au format echipe ce vor discuta cu administratorii școlilor din Capitală dacă au achiziționat și au pregătit materialele necesare pentru dezinfectarea sălilor de clasă, în contextul începerii noului an școlar la 13 septembrie.

Obligativitatea purtării măștii este decisă pe fondul evoluției accelerate a epidemiei de Covid-19 în România.

Miercuri a fost a doua zi consecutivă, după aprilie 2021, când au fost raportate peste 2.000 de cazuri zilnice.

Numărul total de persoane internate cu Covid-19 este de 3.742, dintre care 470 sunt în stare gravă, fiind tratate în secții de Terapie Intensivă (ATI). Din totalul pacienților internați, 93 sunt minori, dintre care 85 sunt internați în secții Covid-19 obișnuite, iar opt, la ATI.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Conform INSP, aproape 93% din decesele Covid-19 din ultima săptămână au fost înregistrate la persoane nevaccinate.

În București, în ultimele 24 de ore au fost diagnosticate 330 de persoane infectate cu noul coronavirus, iar incidența Covid-19 a ajuns la 1,21 de cazuri la 1.000 de locuitori, rată cumulată la 14 zile.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Andrew Kenningham (foto), economist-şef pentru Europa la Capital Economics, explică într-un interviu pentru CursdeGuvernare cum va reseta războiul obiectivele şi strategiile de dezvoltare pe care UE le bătuse...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: