marți

28 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

12 februarie, 2020

Mai mult de jumătate dintre poliţiştii serviciului rutier din Malta au fost arestaţi marţi sub suspiciunea că au încasat bani pentru ore de muncă suplimentară niciodată efectuate.

Printre cei acuzați se află chiar și șeful acestei structuri a poliției malteze, superintendentul Walter Spiteri, care a demisionat miercuri, precum și doi inspectori.

Aproximativ 30 de membri ai serviciului, din totalul de 50, sunt investigați de unitatea de investigare a infracţiunilor economice, întrucât au solicitat și primit plata pentru sute de ore suplimentare neefectuate în realitate, timp de cel puţin trei ani, scrie The Times of Malta.


Unii dintre poliţişti mai sunt acuzaţi de furt de combustibili, pe care i-au folosit la maşinile personale. Ancheta a pornit de la dezvăluirile făcute de un whistleblower, conform Independent Malta.

Inedita situație a forțat conducerea poliției să găsească soluții urgente pentru înlocuirea pe teren a polițiștilor reținuți.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

The Malta Independent a scris miercuri că biorurile Poliției Rutiere au fost sigilate marți, iar polițitilor arestați li s-au luat motocicletele de serviciu.

Malta, cu mai puțin de 500.000 de locuitori, a fost zguduită în ultimii ani de acuzaţii de corupţie endemică, nepotism şi nereguli financiare în rândul elitei atât politice, cât şi economice.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: