vineri

12 iulie, 2024

12 februarie, 2020

Mai mult de jumătate dintre poliţiştii serviciului rutier din Malta au fost arestaţi marţi sub suspiciunea că au încasat bani pentru ore de muncă suplimentară niciodată efectuate.

Printre cei acuzați se află chiar și șeful acestei structuri a poliției malteze, superintendentul Walter Spiteri, care a demisionat miercuri, precum și doi inspectori.

Aproximativ 30 de membri ai serviciului, din totalul de 50, sunt investigați de unitatea de investigare a infracţiunilor economice, întrucât au solicitat și primit plata pentru sute de ore suplimentare neefectuate în realitate, timp de cel puţin trei ani, scrie The Times of Malta.


Unii dintre poliţişti mai sunt acuzaţi de furt de combustibili, pe care i-au folosit la maşinile personale. Ancheta a pornit de la dezvăluirile făcute de un whistleblower, conform Independent Malta.

Inedita situație a forțat conducerea poliției să găsească soluții urgente pentru înlocuirea pe teren a polițiștilor reținuți.

The Malta Independent a scris miercuri că biorurile Poliției Rutiere au fost sigilate marți, iar polițitilor arestați li s-au luat motocicletele de serviciu.

Malta, cu mai puțin de 500.000 de locuitori, a fost zguduită în ultimii ani de acuzaţii de corupţie endemică, nepotism şi nereguli financiare în rândul elitei atât politice, cât şi economice.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: