sâmbătă

24 februarie, 2024

23 aprilie, 2021

Ludovic Orban a anunţat vineri că 36 de organizaţii PNL au votat, în biroul judeţean, susţinerea candidaturii sale pentru un nou mandat la şefia partidului.

Președintele PNL, anunță News.ro, a mai spus că va avea loc anul acesta Congresul formaţiunii, însă evenimentul va fi organizat în funcţie de cum va permite situaţia epidemiologică.


”36 de organizaţii au votat în biroul judeţean susţinerea candidaturii mele. Nu am vrut să spun, nu am forţat. E o chestiune normală firească să ai democraţie în interiorul partidului, în fiecare partid ar trebui şi în mod clar o să facem Congres anul acesta”, a afirmat Ludovic Orban,  vineri într-o conferinţă de presă la sediul Prefecturii Dolj

El a mai spus că în funcţie de cum va evolua situaţia epidemiologică va fi organizat şi Congresul PNL.

Potrivit prevederilor statutare, PNL organizează anul acesta un congres în care vor fi alese forurile de conducere ale formațiunii politice.

Un ”grup reformator” a început să se manifeste la începutul anului, după înlocuirea Guvernului Orban, înainte de Consiliul Național ce ar fi trebuit să stabilească data Congresului.


Cei mai vocali ”reformatori” l-au atacat dur pe președintele PNL, în ianuarie Rareș Bogdan afirmând că guvernarea ”i-a umflat capul” lui Ludovic Orban, care și-ar fi închipuit că ”e câinele alfa, lupul alfa, omul fără de care România nu merge înainte, el le știe pe toate”.

Ulterior, Robert Sighiartău avea să recunoască: ”Intrăm într-o logică de campanie pentru congres. Nu este neapărat un scandal, sunt lucruri care trebuie spuse, pentru că au fost ținute mult prea mult în holurile și în birourile unora sau altora”.

Atacurile la adresa președintelui PNL s-au oprit rapid pentru că o continuare a acestora ar fi fragilizat și guvernare, și poziția PNL în relația cu aliații la guvernare.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: