marți

28 mai, 2024

1 iulie, 2020

Reprezentanța permanentă a Letoniei la UE a anunțat marți că țara a interzis transmisia postului de televiziune Russia Today (RT).

RT este unul dintre organele de propagandă ale Kremlinului, iar motiv deciziei letone este că această televiziune ar fi controlată de către un mogul de presă aflat sub sancțiunea Uniunii Europene.

Consiliul Național al Letoniei pentru mass-media electronice afirmă că serviciile secrete ar fi furnizat informații privind legătura dintre Dmitry Kiselyov și postul de televiziune în cauză. Autoritățile susțin că există dovezi care indică că RT s-ar afla sub ”controlul efectiv” al mogulului care a contribuit la propaganda Kremlinului în favoarea anexării Peninsulei Crimeea, anunță Politico.


În 2014, Uniunea Europeană l-a inclus pe Dmitry Kiselyov pe lista persoanelor care trebuie sancționate pentru rolul acestuia în „propagandă guvernamentală care susținea desfășurarea forțelor ruse în Ucraina”.

Acuzațiile aduse de către Consiliul Național al Letoniei pentru Mass-media Electronică au fost negate vehement atât de RT, cât și de Kiselyov, care spune că niciodată nu a coordonat activitatea RT.

Instituția letonă a precizat că va informa oficial instituțiile de reglementare audio-vizuală din celelalte state membre UE despre decizia luată, solicitând ca și celelalte autorități să ia decizii similare în situația în care grilele de programe naționale transmit RT.

Un purtător de cuvânt al Reprezentanței letone la UE a anunțat că pe acest subiect ar fi de preferat o abordare comună a reglementatorilor din statele membre UE.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: