duminică

18 februarie, 2024

20 decembrie, 2011

Prelungirea restricţiilor aplicate de Olanda, Marea Britanie şi Irlanda pentru români pe piaţa muncii nu se justifică, iar România este în dialog cu Comisia Europeană pentru eventuale măsuri ale Bruxelles-ului în privinţa acestor state, a declarat, marţi, ministrul român al Afacerilor Europene, Leonard Orban, citat de Agerpres.

„Foarte recent, Irlanda a luat această decizie să se alăture Marii Britanii pentru continuarea restricţiilor până la finalizarea intervalului de 7 ani permis de Tratatul de aderare. Noi regretăm aceste decizii, regretăm faptul că ele au fost luate. În opinia noastră, în multe din ţările care au luat aceste decizii, măsurile luate nu se justifică. Dacă în cazul Spaniei într-adevăr existau argumente solide pe care şi Comisia Europeană le-a apreciat ca fiind justificate, în alte cazuri, de genul Olandei dar şi al Marii Britanii şi al Irlandei, aceste măsuri nu se justifică”, a spus Orban, într-o conferinţă de presă.

Ministrul a avertizat, însă, că Executivul european poate declanşa proceduri de sancţionare a statelor care restricţionează nejustificat accesul românilor pe piaţa muncii. „Rămâne să vedem cum va reacţiona Comisia Europeană, pentru că are inclusiv posibilitatea de a declanşa procedura de infringement contra acestor ţări dacă ea constată că situaţia pe piaţa muncii în respectivele ţări nu prezintă riscuri care să genereze asemenea decizii. Suntem în dialog permanent cu CE în ceea ce priveşte măsurile care vor fi luate în continuare şi deciziile acestei instituţii europene”, a mai spus Leonard Orban.Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: