Înaintea detaliilor privind conținutul numărului 94 al CRONICILOR, câteva caracteristici ale celei mai înalte publicații din România – cu un concept neobișnuit, cu o expertiză neobișnuită:
Publicație care pornește de la numărul 100 și merge în sens invers, către 001 – între octombrie 2018 și noiembrie 2043 :
când, potrivit calculelor noastre, România ar urma să ajungă la circa 80% din media europeană de dezvoltare.
Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium) va constitui Analele anilor în care trebuie să aducem România la acel standard pe care-l visăm cu toții.
Iar aceste Anale, aceste Cronici, sunt și vor fi scrise de cei mai buni experți ai momentului, dar Nu într-o cheie eseistică: ci disecând prin analize evenimentele și fenomenele în care jucăm chiar când ele se întâmplă:
economie, sociologie, psihologie socială, politică externă, politică de securitate, mentalități, trendurile mondiale în orice domeniu, modificările în structura civilizațiilor evenimente imprevizibile și schimbările – line sau brute – de bară ale istoriei de zi cu zi a fiecăruia: cu România în această istorie, cu viața fiecăruia în această istorie :
- -, Mai multe detalii provind conceptual și modul cum funcționează – AICI_LINK.
- -, Cuprinsul, articolele și autorii fiecărui număr – AICI-LINK ( cu click pe fiecare număr)
- -, Cumpărați CRONICILE sau abonați-vă – AICI-LINK
- Și colecția. Nu uitați Colecția: cine va avea colecția tuturor celor 100 de numere va avea istoria celor 25 de ani la capătul cărora, ridicând ochii din CRONICI, ar trebui să vedem în jur o țara pentru care, sub o formă sau alta, luptăm și lucrăm – AICI-LINK
CRONICILE nr. 94 (192 pagini):
Din cele 10 secțiuni ale revistei, una focusează pe marea, uriașa și cu adevărat istorica problemă a momentului:
reașezarea economiei după criza Covid îi închide României drumurile atât de dragi: tradiționala ”cale de mijloc”, călătoria călduță care face posibile toate amânările, ezitările, mersul în zig-zag.
Criza Covid va produce mutații atât de profunde în ecuația economică a lumii și, implicit, a Uniunii Europene, încât a nu ține pasul înseamnă nu rămânerea pe loc, ci prăbușirea în groapa trecutului subdezvoltat: nu mai există varianta ”la ralanti”. La bal, sau la spital!
Toată lumea spune că această criză ”ne deschide noi drumuri și oportunități”: e fals. NU ne deschide, ci ne închide drumurile de până acum, silindu-ne să ne facem noi altele, în direcția (și aici avem de lucru) corectă.
(Citiți și: ”Istoria nu iartă proștii”. Am intrat în deceniul decisiv. ”)
Mai jos, alte titluri – din România, din UE, din lumea largă – și superinterviuri cu superexperți pe temele fierbinți cu care intrăm într-un anume fel de viitor.
(CRONICILE Curs de guvernare – un ghid de navigare prin Istoria vieții tale.)
Din titlurile și autorii numărului 94 al CRONICILOR:
Mai jos, o parte din titlurile, temele și autorii analizelor din nr. 94 al CRONICILOR:
- -, CoronaPib-ul european
- -, Democrația se furișează afară din Europa
- -, Drogul din pivnițele Băncilor Centrale
- -, ”Nordiștii”, ”sudiștii” și liniile lor roșii: spre compromisul pentru relansarea Europei – Valentin Lazea
- -, Covid-ul de la microscop și construcția Covid-ului din mintea noastră – Mircea Miclea
- -, Războiul secolului are deja un învingător – Radu Crăciun
- -, Reshoring: va beneficia și România de lanțuri de producie mai scurte? – Dan Bucșa
- -, UE face 70 de ani, în plină criză Covid: Comorbiditățile sale – Cristian Pîrvulescu
- -, Corona-Apps și Biosupravegherea: ”Nu avem controlul asupra felului în care vor putea fi folosite în viitor”:
interviu cu Prof. Univ. Dr. Jenette Hofmann, director cercetător în domeniul Internet Policy & Governance al Institutului Alexander von Humboldt pentru Internet si Societate, din Berlin - -, România SRL și cele 100.000 de puncte de lucru ale sale – Iancu Guda
- -, ”Toți industriașii care au rezistat în acești 30 de ani sunt de vârsta mea – nu vine nimic din urmă” – interviu cu Valer Blidar, CEO al Astra Vagoane de Călători Arad
- -, Ce mai mare provocare strategică pentru Occident. De când e el. Dan Dungaciu
- -, Libertatea de expresie. A jurnaliștilor? A trolilor? A boților? – Alina Bârgăuanu
- -, Frauda carusel și ceilalți monștri din umbra crizei COVID – Gabriel Biriș
- -, Revoluția socială și foaia sa de parcurs – Ionuț Stanimir
- -, ”Intrăm în faza a doua a globalizării: oportunitatea unui aliniament SUA-UE va fi ratată” – interviu cu Robert Kaplan, unul dintre cei mai importanţi analişti ai tendintelor geopolitice globale
- -, ”Dacă statul chiar vrea digitalizare, să facă infrastructura. De restul ne ocupăm noi” – interviu cu Mihai Matei, președintele Asociației patronatelor din industria software
- -, Multă sănătate de la Big Brother!
- -, Criza mondială adună crizele naționale – Dan Bădin
- -, Nu credeam să-nvățăm a face toate astea vreodată… – Mircea Coșea
- -, Un scârțâit străbate Europa: e falia Nord-Sud pe care reconstrucția o lărgește
- -, Kompromat – noul episode al serialului ”Ce caută Rusia în UE”
Și alte titluri, multe alte titluri…
Achiziție și abonamente:
– online, acum – cu un LINK AICI la MAGAZINUL ONLINE, unde pot fi citite și detalii privind noul număr și modalitățile de cumpărare și Abonamente
Poate fi cumpărat și din chioșcuri, începând cu data de 30 mai:
– La chioșcurile INMEDIO din supermarketuri, malluri, aeroporturi –
– La chioșcurile Tabac Xpress – în marile centre comerciale –
– În lanțul de librării CĂRTUREȘTI –
CRONICILE Curs de Guvernare: un ghid de navigare prin Istoria vieții tale
3 răspunsuri
Citesc cu mare interes articolele, câte apar pe internet, și vă mărturisesc că sunt mai mereu impresionat de acuratețea modului în care tratați subiectele. Felicitări tuturor autorilor.
Cu respect,
Macovei Nicolae
Vă mulțumim!
Rămâneți aproape
Cea de a „11-a sectiune” ar fi „proiectul de tara cu obiectivul reindustrializarii” – MADE prof. Caliman I. Eugen – care va face posibila atingerea a 80 la suta din media europeana de dezvoltare in maxim 10 de ani!Adica pina in 2030, iar in urmatorul deceniu nivelul de dezvoltare al Coreii de Sud, al carui MODEL ECONOMIC il construieste proiectul!
Trebuie insa ca redactia sa fie de acord …cu diminuiarea termenului de atingere a 80 la suta din media UE si ajungerea din urma a tarilor dezvoltate.