vineri

14 iunie, 2024

9 februarie, 2023

Președintele Klaus Iohannis transmite semnalul că ministrul de Interne ar trebui să plece din guvern, afirmând joi că PNL ”trebuie să ia o decizie în cazul ministrului Lucian Bode înainte de rotația premierilor”.

După declarația președintelui, ministrul de Interne continuă să spună că nu este vinovat de plagiat.

Întrebat dacă a discutat cu ministrul de Interne după ce UBB a emis o decizie legată de plagiatul tezei sale de doctorat și dacă, eventual, i-a cerut acestuia ”să facă un pas în spate”, Klaus Iohannis a răspuns:


„Din câte am înțeles din spațiul public este adevărat că acolo sunt probleme care trebuie luate foarte în serios. Eu am încredere că PNL, și domnul Bode personal, vor analiza aceste chestiuni și impactul lor politic. Mă aștept ca cel târziu până la rocadă, sau rotația guvernamentală, să se ia o decizie clară în acest sens”.

Președintele nu a spus dacă a discutat subiectul cu cel vizat.

Lucian Bode nu pare însă să se gândească la demisie. La dezbaterea moțiunii simple de la Cameră, la începutul săptămânii, ministrul de Interne consideră că referirile la plagiat sunt acțiunile unor „analfabeţi funcţionali” care încearcă să îl denigreze şi care îl „răstignesc în piaţa publică”.

Reacția președintelui PNL: ”Urmează să avem o clarificare”

Premierul Nicolae Ciucă, preşedinte al PNL, a declarat joi, după anunţul şefului statului privind suspiciunile de plagiat la adresa lui Lucian Bode, că la nivelul partidului ”urmează să avem o clarificare”.


”Este o afimaţie corectă şi firească, în deplină concordanţă cu ceea ce am spus şi atunci când am mai avut declaraţii, nu cu mult timp în urmă, pe acest subiect. La nivelul partidului, urmează să avem o clarificare şi în funcţie de aceasta să putem să luăm decizii până la rocadă”, a spus premierul Nicolae Ciucă.

Lucian Bode: ”PNL va decide împreună cu mine”

”Fiţi convinşi că PNL va lua o decizie împreună cu mine, astfel încât să nu afectăm sub nicio formă nici imaginea PNL, nici parcursul PNL, dar nici să dăm satisfacţie minciunii şi dezinformării”, a declarat, joi, la Albiţa, ministrul Lucian Bode.

Întrebat despre menţinerea sa în funcţia de ministru şi cea de secretar general în cadrul PNL, Lucian Bode a răspuns: ”PNL va decide unde sunt cel mai util şi în ce funcţie, din perspectiva anului 2024”.

În ceea ce privește acuzțiile în sine, Lucian Bode se consideră în continuare nevinovat de plagiat. ”Cei de la USR au aruncat injurii şi acuzaţii nefondate, investind milioane de euro în campanii şi atacuri la adresa mea. Am determinarea să arăt adevărul. Am explicat deja în PNL în urmă cu o săptămână, voi explica ori de câte ori va fi nevoie în partid”, afirmă ministrul de Interne.

***

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: