marți

9 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

16 martie, 2019

Preşedintele României și lideri ai PPE au exprimat încredere că alegerile europarlamentare din luna mai vor fi câștigate de familia politică europeană populară. Toți, fără excepție, au criticat PSD.

Summit-ul liderilor locali şi regionali ai Partidului Popular European s-a desfăşurat sâmbătă, la Bucureşti.

La reuniune au participat președintele Klaus Iohannis, secretarul general al PPE, Antonio Lopez, candidatul pentru postul de președinte al viitoarei Comisii Europene, Manfred Weber, liderul grupului PPE în Comitetul Regiunilor, Michael Schneider, directorul campaniei PPE pentru alegerile din 2019, Dara Murphy, conducerea și candidații PNL la europarlamentare.

Klaus Iohannis: Ne trebuie votul românilor, și-l vom avea


„Sunt emoţionat să vă revăd într-un număr aşa de mare şi entuziasmat. (…) O atmosferă excelentă, oameni hotărâţi, cu prieteni buni. Ce ne trebuie mai mult? Ne trebuie votul românilor, şi îl vom avea”, și-a început Klaus Iohannis discursul rostit la reuniunea PPE.

„Anul acesta este unul simbolic: se împlinesc 30 de ani de când regimurile totalitare au dispărut în sfârşit. Sunt 30 de ani de democraţie, de când ne-am recâştigat libertatea de a ne putea reîntoarce, după îndelungi suferinţe, în marea familie europeană din care facem parte. Noi încă ne amintim ce înseamnă tirania, dictatura mediocrităţii, care ţine la putere un grup de privilegiaţi ai momentului, în timp ce cetăţenii oneşti îşi pierd libertatea şi dreptul la un trai decent. Alegerile pentru Parlamentul European sunt mai importante decât în anii trecuţi. Europa nu se poate întoarce în timp”, a afirmat Klaus Iohannis.

„Observăm că unele partide de la noi, și mă refer la PSD, au îmbrăcat haina falsului patriotism, al naționalismului de fațadă și încearcă să câștige capital inducând teama și lipsa de încredere în valorile Uniunii Europene: e modul PSD-ist cinic și iresponsabil de a face politică. Dovada maximei ipocrizii e să negi chiar principiile, să ataci instituțiile europene și să ceri votul oamenilor în același timp, ca să facă parte din aceste instituții”, a mai adăugat președintele României.

Antonio Lopez: În România vedem adevărata față a socialismului, vedem dezastrul provocat de un pseudo-guvern

Secretarul general al Partidului Popular European (PPE), Antonio Lopez, a afirmat sâmbătă că România, care ”a făcut faţă turcilor, a dărâmat comunismul şi a rezistat la fantasma naţionalismului”. nu trebuie să cadă în capcana socialismului.


„Socialismul nu mai reprezintă răspunsul la nevoile europenilor. România este unul dintre cele mai bune exemple. În această ţară vedem faţa adevărată a socialismului, vedem dezastrul pe care îl provoacă acest pseudo-guvern, vedem care sunt atacurile la persoană şi încercările de a distruge instituţii. Spuneam pseudo-guvern pentru că misiunea unui guvern este aceea de a guverna în interesul cetăţenilor. Acest guvern nu se preocupă absolut deloc de interesele cetăţenilor români”, a afirmat Antonio Lopez.

El a precizat că românii au făcut faţă turcilor, au dărâmat comunismul, au rezistat fantasmei naţionalismului şi România nu poate cădea în capcana socialismului.

„Ceea ce fac socialiştii este să atace statul de drept, PSD-ul este împotriva valorilor europene. Această ţară, care a făcut faţă turcilor şi a luptat cu curaj pentru a dărâma comunismul, a rezistat la fantasma naţionalismului şi a construit un stat care în prezent este un exemplu în ceea ce priveşte protecţia minorităţilor. România nu poate ceda în faţa capcanei socialismului, România nu poate să cadă în capcana socialismului”, a precizat secretarul general al PPE.

Manfred Weber: Actualul guvern din România se gândește la interesul partidului, nu al cetățeanului

Candidatul PPE la şefia Comisiei Europene, Manfred Weber, a declarat că în anii trecuţi, din cauza problemelor interne legate de statul de drept şi lupta anticorupţie, România nu mai era văzută ca parte a deciziilor la nivelul UE.

„Mă gândesc la România şi când fac acest lucru trebuie să vă spun că în anii trecuţi a fost privită ca o ţară despre care vorbeam referitor la statul de drept, lupta împotriva corupţiei, probleme interne. România nu mai era văzută ca parte a deciziilor la nivelul UE. E o tragedie să observăm că România nu mai e un pioner la nivelul european. Motivul este actualul guvern din România care se gândeşte mai mult la interesul partidului, decât al cetăţeanului”, a afirmat Manfred Weber.

„Acum aş dori să vorbesc despre statul de drept şi despte PSD implicit. Sunt surprins. Trebuie să spun că pentru prima oară vom avea un procuror-şef european care se va lupta pentru statul de drept şi împotriva corupţiei europene. Este o surpriză pentru mine că Guvernul din România nu o sprijină pe această doamnă. Eu cred că România ar trebui să fie mândră că primul procuror-şef eurpoean ar putea fi un cetăţean român, de aceea sprijim această candidatură întrutotul”, a declarat candidatul PPE la şefia Comisiei Europene, Manfred Weber, la Summitul PPE al liderilor locali şi regionali.

Ludovic Orban: PSD se duce-n cap, și-au bătut joc de România

Preşedintele PNL Ludovic Orban a afirmat că partidul său a depăşit PSD în sondaje şi este pe o traiectorie ascendentă, în timp ce PSD se duce „în cap pentru că şi-au bătut joc de România”.

„16%-17%. Cred că multora dintre dvs, dacă le-aş fi spus în iannuarie-februarie că avem forţa să învingem ciuma roşie, fără niciun fel de rezerve, probabil aţi fi considerat că nu sunt cu picioarele pe pâmânt. O să vă spun azi că PNL a depăşit PSD şi nu numai atât, dar suntem pe o traiectorie ascendentă, în timp ce ei se duc în cap epntru că şi-au bătut joc de România. De asemenea, Klaus Iohannis este pe primul loc în sondaje”, a declarat Ludovic Orban.

Liderul liberal a adăugat că PSD a făcut promisiuni că va mări salariile şi pensiile, însă măsurile economice luate au dus la creşterea facturilor la energie, gaze şi a preţurilor în general.

„Următorii doi ani nu avem altă soluţie de a câştiga decât să ne ducem în întâmpinarea oamenilor, să ne ducem pe fiecare uliţă, scară de bloc, şi să le spunem ticăloşiile tovarăşilor din PSD, care au promis pensii mărite, salarii, dar nu au făcut decât să ne pună într-un conflict gratuit cu liderii europeni. Nu au făcut altceva decât să crească facturile la energie, gaze, preţurile la medicamente, alimente. PSD cu o mână a dat şi cu două mâini a luat”, a spus Ludovic Orban.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Creșterea nevoii de finanțare a companiilor a fost principalul motor al creditării din S1 al anului, marile bănci prezente pe piața locală reușind să marcheze profituri în creștere.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: