marți

17 mai, 2022

Klaus Iohannis, din Elveția: Chestiunea guvernului nu este absolut deloc îngrijorătoare

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

9 septembrie, 2021

”Chestiunea guvernului nu este absolut deloc îngrijorătoare”, a declarat joi președintele Klaus Iohannis, aflat într-o vizită oficială în Elveția, întrebat ce mesaj a transmis legat de criza politică de la București.

În conferința comună susținută joi alături de omologul său elvețian, Guy Parmelin, președintele Klaus Iohannis a răspuns, citat de Agerpres, la întrebarea legată de situația politică din România: ”Chestiunea guvernului nu este absolut deloc îngrijorătoare. Avem un guvern care merge mai departe, cu mine este și ministrul de externe”.


Președintele Iohannis se află joi în Elveția, acolo unde a discutat cu președintele Guy Parmelin despre consolidarea relaţiei bilaterale, inclusiv a cooperării economice, cu accent pe domeniul investiţiilor, Elveţia ocupând locul 10 în clasamentul investitorilor din România.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Din perspectiva agendei europene, a fost abordată cooperarea pentru combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cadrul relaţiilor dintre Uniunea Europeană şi Confederaţia Elveţiană, precum şi contribuţia elveţiană la fondul de coeziune al Uniunii, respectiv operaţionalizarea celei de-a doua tranşe financiare elveţiene, destinate reducerii disparităţilor economice şi sociale în Uniune.

Discuţiile au inclus şi teme actuale de politică internaţională, cu accent pe evoluţiile politice şi de securitate din Vecinătatea Estică a Uniunii Europene și din regiunea Balcanilor de Vest.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Andrew Kenningham (foto), economist-şef pentru Europa la Capital Economics, explică într-un interviu pentru CursdeGuvernare cum va reseta războiul obiectivele şi strategiile de dezvoltare pe care UE le bătuse...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: