marți

13 august, 2024

17 februarie, 2021

Vicepremierul Kelemen Hunor a declarat marți seara că este necesar un inventar al sporurilor, dar eliminarea acestora nu va fi posibilă anul acesta, întrucât coaliția a decis înghețarea salariilor, context în care veniturile bugetarilor ar scădea.

„Eu am spus că trebuie să vedem, şi asta a fost decizia coaliţiei, toate sporurile, fiindcă în acest moment, dintre colegii mei, nimeni n-a ştiut câte sporuri există. Am spus să vină ministrul Muncii, doamna Turcan, cu o analiză extrem de serioasă şi extrem de precisă exact într-o lună de zile şi, după aceea, acele sporuri trebuie eliminate, trebuie discutate prin lege”, a declarat Kelemen Hunor, marţi seară, la B1 TV, citat de News.ro.

Referitor la faptul că există persoane care ar putea încerca să justifice şi existenţa unor sporuri de genul celor pentru praf şi pentru munca la calculator, vicepremierul a afirmat: „Nu te obligă nimeni să lucrezi la stat dacă sunt aşa de multe pericole la fiecare colţ când treci dincolo de uşa instituţiei. Nu ai o constrângere, caută un lucru unde condiţiile sunt mai blânde şi unde nu ai astfel de pericole”.


Sporurile nu vor fi eliminate în 2021, întrucât actuala coaliţie de guvernare a anunţat că veniturile vor fi îngheţate la nivelul lui decembrie 2020, iar dispariția sporurilor ar însemna diminuarea veniturilor.

„Nu în 2021 vor fi eliminate şi acest lucru trebuie să vă spun, fiindcă noi în decembrie am spus un lucru extrem de preţios şi extrem de clar – salariile, în 2021, vor fi la nivelul anului 2020, luna decembrie. Acest lucru înseamnă că salariul plus sporurile înseamnă venitul lunar pentru fiecare angajat. Dacă noi am spus acest lucru în decembrie, trebuie să fie valabil şi în februarie. Nu putem spune că în februarie vedem un pic altfel şi mai tăiem, fiindcă atunci omul va avea mai puţini bani la sfârşitul lunii decât avea în decembrie”, a adăugat Kelemen Hunor.

Inițial, premierul a anunțat o analiză rapidă și apoi trierea lor, pentru a le păstra doar pe cele îndreptățite. Ulteior, Florin Cîțu a explicat că operațiunea se mână și va fi efectuată printr-o nouă lege a salarizăă, lege ce nu va fi finalizată anul acesta.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România continuă să accelereze consumul – ca factor esențial de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: