vineri

12 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

14 noiembrie, 2015

ciolosCei doi premieri ai României, cel interimar Sorin Cîmpeanu şi cel desemnat Dacian Cioloş, s-au întâlnit în cursul dimineţii de sâmbătă cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker şi cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, pe aeroportul Otopeni.

Oficialii europeni au efectuat o escală în România, în drum spre Turcia, unde vor participa la Summit-ul G20, a precizat prim ministrul desemnat Dacian Cioloş.

„În cursul acestei după-amiezi, împreună cu Prim-ministrul interimar domnul Sorin Cîmpeanu, am avut o întâlnire cu Președintele Comisiei Europene domnul Jean-Claude Juncker și cu Președintele Consiliului European domnul Donald Tusk care au efectuat o escală la București în drum spre Antalya unde vor participa la Summitul G20”, a scris Cioloş pe contul său de Facebook.


La reuniunea din Turcia vor participa 13.000 de delegaţi şi oficiali ai celor mai dezvoltate 20 de state din lume, printre care preşedintele american Barack Obama şi preşedintele Federaţiei Ruse Vladimir Putin.

Măsuri suplimentare de securitate în Turcia

Lupta împotriva grupării teroriste Stat Islamic va fi principalul subiect de discuţie al întâlnirii, a precizat Casa Alba în cursul acestei săptămâni.

Turcia a luat o serie de măsuri suplimentare de securitate. Circa 12.000 de soldaţi şi ofiţeri de poliţie vor asigura ordinea. De asemenea, armata turcă a anunţat că va fi operaţional un scut antirachetă care va funcţiona non-stop pe perioada reuniunii. Totodată, peste 350 de camere de supraveghere cu capabilităţi de înregistare a numerelor de înmatriculare şi a feţelor au fost instalate pe autostrada care face legătura dintre aeroportul din Antalya şi complexul unde va avea loc summit-ul. Spaţiul aerian şi cel naval din regiunea turcă unde se află complexul vor fi restricţionate traficului normal.

Economia Turciei ar putea câştiga în jur de 214 milioane de dolari ca urmare a găzduirii evenimentului, potrivit unor estimări publicate de presa locală.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: