joi

30 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

20 iunie, 2018

Comisia Europeană a anunțat miercuri că președintele Jean Claude Juncker va găzdui duminică, la Bruxelles, un mini-summit pe tema emigrației.

Reuniunea este organizată cu câteva zile înaintea summit-ului UE, acolo unde vor fi discutate, printre altele, și soluțiile europene în problema migrației. Comisia nu a precizat ce state sunt invitate la discuții.

Potrivit cotidianului german Bild, la reuniune vor fi prezenți liderii Franței, Germaniei, Italiei, Austriei, Greciei, Spaniei și Bulgariei. Pe listă se mai adaugă premierul Maltei, Joseph Muscat, care a scris miercuri pe Twitter că a acceptat invitația de a participa la summit.


Bild a scris în urmă cu câteva zile că Angela Merkel presează pentru organizarea unei reuniuni informale a liderilor statelor afectate în mod deosebit de presiunea migrației. Cancelarul german este presat de către ministrul său de Interne, Horst Seehofer, să forțeze un răspuns unitar acceptabil al UE în chestiunea migrației. Dacă această soluție unitară nu va apărea până la sfârșitul lunii iunie, ministrul german de interne a amenințat că va închide granițele Germaniei pentru migranți.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Angela Merkel a reusit să convingă Franța să i se alăture în impunerea unei stfel de soluții.

Președintele Consiliului European, Donald Tusc, a avansat miercuri ideea constituirii de ”platforme de debarcare” a migranților în afara granițelor UE- centre în care solicitanții de azil să fie triați, cei care vor să intre în Europa din motive economice urmând să fie retrimiși în țara de origine.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: