marți

28 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

5 august, 2011

Procurorii din Italia au confiscat documente de la birourile locale ale agenţiilor de rating Moody’s şi Standard & Poor’s (S&P), într-o anchetă privind fluctuaţiile „anormale” ale acţiunilor de pe bursa italiană, a anunţat, joi, un procuror – potrivit Mediafax.

„Măsura are ca scop verificarea modului în care cele două agenţii de rating respectă reglementările în activităţile pe care le desfăşoară”, a afirmat şeful biroului procuraturii din oraşul Trani, Carlo Maria Capistro, care conduce ancheta.

Documentele au fost confiscate, miercuri, de la birourile din Milano ale celor două agenţii, a spus Capistro, adăugând că procuratura a cerut autorităţii de reglementare a sectorului financiar italian, Consob, să funizeze informaţii privind înregistrarea agenţiilor în Italia.


S&P consideră investigaţia „nefondată”, potrivit unui comunicat al biroului din Italia al agenţiei.

„Ne susţinem cu tărie munca şi reputaţia”, se arată în comunicat.

Moody’s a afirmat că „ia foarte în serios responsabilităţile legate de diseminarea informaţiilor sensibile pentru piaţă şi cooperează cu autorităţile”.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Procurorii din Trani au deschis două investigaţii, câte una pentru fiecare agenţie, după plângeri din partea a două asociaţii ale consumatorilor privind impactul rapoartelor Moody’s şi S&P asupra cotaţiilor acţiunilor pe bursa din Milano.


Unul dintre grupurile de consumatori implicate a afirmat că ancheta trebuie să afle dacă declinul puternic al bursei se datorează „unui plan precis al fondurilor de hedging şi altor jucători neidentificaţi, care poate fi legat de comentariile agenţiilor de rating privind finanţele statului italian”.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: