duminică

26 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

14 iulie, 2020

Cancelarul german Angela Merkel a prezentat luni un front comun cu premierul italian Giuseppe Conte (foto), cu doar câteva zile înaintea summit-ului crucial al liderilor europeni pentru aprobarea planului de relansare de 750 de miliarde de euro.

Angela Merkel le-a transmis omologilor săi că Europa trebuie să livreze un răspuns ”masiv” în fața crizei coronavirus, notează Bloomberg.

”Trebuie să fie ceva special, nu poate fi minimalizat”, a comentat Angela Merkel. ”Obiectivul este unul uriaș, deci și răspunsul trebuie să fie la fel”, a adăugat cancelarul german.


Italia, una dintre cele mai afectate țări din lume de criza Covid-19, cu peste 35.000 de morți până acum, ar putea fi unul dintre cei mai mari beneficiari ai pachetului european de sprijin. Premierul Giuseppe Conte a precizat că guvernul pe care îl conduce este dispus să accepte condiții mai dure pentru granturile și împrumuturile pe care ar urma să le primească de la Uniunea Europeană, un semnal dat unor state precum Țările de Jos, care au solicitat criterii clare și stricte de acordare a sprijinului european.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

”Consiliul European trebuie să ia o decizie în consonanță cu ambiția propunerilor franco-germane și ale Comisiei. Trebuie să spunem da imediat oricărui instrument”, a comentat Conte.

Liderii europeni se reunesc vineri la Bruxelles, pentru prima dată în persoană de la izbucnirea crizei coronavirus. Pe masa discuțiilor se află fondul de relansare susținut de Franța și Germania, solidaritate europeană de pe urma căreia cele mai câștigate state ar fi Spania și Italia, cele mai afectate state UE.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: