miercuri

28 septembrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

25 mai, 2011

Guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), Mugur Isărescu, a avertizat, miercuri, clasa politică privind riscul creşterii consumului şi supraîncălzirii economiei, pe fondul politicilor sociale în perioada următoare.

”Acum ne aflăm în faţa unui nou ciclu şi este important să evităm repetarea greşelilor din 2005-2009. Vor intra capitaluri, dar nu trebuie să ne bucurăm că avem bani. Odată cheltuiţi banii pe pensii şi salarii, se contractează un angajament pe termen lung şi e dureros să iei ceea ce ai dat, pentru că trebuie să trebuie păstrate democraţia şi echilibrul social şi politic. După ce economia o va lua tare, în sus, să continuăm să micşorăm deficitul structural şi chiar să ajungem să avem un excedent fiscal”, a spus Isărescu, la Forum Invest.

El a făcut apel la politicieni să nu îşi bazeze politicile pe majorera deficitului bugetar şi a consumului populaţiei.


”Este o iluzie că poţi mări deficitul bugetar pentru a majora cheltuielile, pentru că piaţa taie acea iluzie şi cresc imediat cheltuielile de finanţare a deficitului”, a susţinut guvernatorul BNR.

Totodată, Isărescu a invocat necesitatea dezvoltării sectorului privat în detrimentul celui de stat, deşi sectorul public va continua să existe.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

13 state membre UE au semnat o scrisoare prin care solicită Bruxelles-ului să propună un plafon de preț la gaz la reuniunea miniștrilor UE de energie de săptămâna

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: