Inundații catastrofale Germania: 81 morți, 1.300 dispăruți, bilanț provizoriu
duminică

24 octombrie, 2021

Inundații catastrofale în Germania: 81 de morți și aproximativ 1.300 de dispăruți – bilanț provizoriu

16 iulie, 2021

Inundațile catastrofale din vestul Germaniei s-au soldat cu cel puțin 81 de morți și aproximativ 1.300 de persoane dispărute, potrivit celui mai nou bilanț prezentat de Reuters, care citează postul german ARD. Rețelele de telefonie mobilă sunt căzute, ceea ce face și mai dificilă căutarea celor dispăruți.

Comunități întregi sunt în ruină după ce satele și orașele din landurile North Rhine-Westphalia și Rhineland-Palatinate au fost măturate de râurile umflate de viituri.


Vineri dimineață, mai multe case din Erftstadt (Koln) s-au prăbușit, iar echipele de salvare luptă pentru a-i ajuta pe localnicii care s-au întors în zonă, în ciuda avertismentelor autorităților.

Un baraj din apropierea graniței cu Belgia, Rurtalsperre, a fost inundat în timpul nopții, iar altul, Steinbachtalsperre, este instabil.


Parlamentul din landul North Rhine-Westfalia se întrunește într-o ședință de urgență vineri.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Ministrul german de Interne, Horst Seehofer, a declarat pentru Der Spiegel că guvernul federal va oferi sprijin financiar pentru regiunile afectate cât mai repede cu putință, cel mai probabil în ședința de miercuri.

Cancelarul german Angela Merkel, aflată în vizită la Washington, s-a declarat „foarte profund afectată” de inundaţiile în urma cărora şi-au pierdut viaţa zeci de persoane și care au provocat distrugeri imense.

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr