sâmbătă

22 iunie, 2024

29 septembrie, 2021

Guvernul a prelungit 30 de zile mandatele directorilor generali interimari de la TVR și Radioul Public, mandate care expiră la data de 30 septembrie.

Interimari în aceste funcții sunt Ramona Săseanu și Liviu Popescu.

Premierul Florin Cîțu a anunțat miercuri, după ședința de guvern, că a cerut parlamentarilor ”să-și facă treaba” și să nu se mai joace ”de-a moțiunile de cenzură”.


„Știți foarte bine, am prelungit acum o lună mandatele cu 30 de zile. Parlamentul, în 30 de zile, nu a găsit timp să rezolve problema, așa că astăzi iarăși luăm această decizie. Dar vă spun că este ultima oară când Guvernul va mai prelungi mandatele. Le cer parlamentarilor și președinților Senatului și Camerei Deputaților să își facă treaba cât mai rapid să corecteze această problemă și să lase deoparte celelalte lupte politice. Deci, Parlamentul trebuie să termine cu prostiile și să-și facă treaba. Nu putem să rezolvăm noi la guvern ceea ce nu pot să facă parlamentarii pentru că ei stau să se joace cu motiunile, fac competitie de motiuni in Parlament. Dacă azi nu era un guvern în vigoare, angajații de la TVR și Radio nu puteau să-și primeasca salariile.”, a spus Florin Cîțu.

Proiectul inițial pregătit de guvern viza prelungirea mandatelor la TVR și Radio cu 60 de zile. Premierul Florin Cîțu a spus că a modificat acest termen după ce a primit observații de la Ministerul Justiție.

Foștii șefi ai TVR și Radioului public, Doina Gradea și Georgică Severin, au fost demiși în luna mai după ce parlamentarii au respins rapoartele de activitatea ale TVR și Radioului Public pe anii 2017, 2018 și 2019.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: