miercuri

25 mai, 2022

Inteligenţa artificială: Amazon a cumpărat un start-up de mașini fără șofer cu un miliard de dolari

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

27 iunie, 2020

La 3 săptămâni după ce Volkswagen a investit 2,6 miliarde de dolari în Argo AI, unul dintre cele mai mari startup-uri de inteligenţă artificială pentru maşini fără şofer, Amazon a acceptat să plătească peste un miliard de dolari pentru Zoox, un alt startup american care echipează maşinile fără şoferi, potrivit unor surse Reuters.

În 2 iunie, Argo AI devenea o companie globală de inteligenţă articială (AI) pe acest segment de piaţă globală, adăugând Volkswagwen (VW) celorlalţi clienţi ai săi, dintra care se remarcă Ford. Filiala VW în domeniu, Autonomous Intelligent Driving (AID), este absorbită de Argo, potrivit techcrunch.


Directorul general al Zoox, Aicha Evans, a fost directorul de strategie al Intel. Zoox se concentrează pe maşinile electrice autonome care să răspundă comenzilor de taximetrie.

Amazon îşi extinde portofoliul de robotică prin achiziţia Zoox, din care fac deja parte diviziile de drone, de mici vehicule de livrare şi mai ales cei 200.000 de roboţi care îi asistă pe cei 300.000 de lucrători de pe liniile de distribuţie din toată lumea, potrivit geekwire.

Wall Street Journal scria luna trecută că cele două companii sunt în discuții avansate privind această tranzacţie și că o posibilă tranzacţie ar fi sub valoarea investiţiei pe care Zoox a primit-o în 2018, de circa 3,2 miliarde de dolari.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Totuşi, îşi va recupera plasamentele majoritatea investitorilor în Zoox, printre care Lux Capital, DFJ şi Michael Cannon-Brooks (co-fondatorul Atlassian), unii chiar cu profit, potrivit surselor Reuters.


Amazon și-a intensificat investițiile în sectorul autoturismelor, participând la o rundă de finanțare de 530 milioane dolari la începutul anului trecut în startupul de vehicule autonome Aurora Innovation Inc.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 86 (al 15-lea, socotindu-se în sens invers) al revistei (exclusiv print) CRONICILE Curs de Guvernare: Din cele 192 de pagini, 26 sunt alocate unei serii de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: